Youvetsi

Een gemakkelijk te maken Griekse stoofschotel met orzo, een Griekse pasta gemaakt van durum tarwe. Ook lekker met mini-penne!
Hoofdgerecht
0/5
6
150 min. + 120 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 600 gram runderlappen
  • 6 tl. Griekse kruidenmix
  • 2-3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 600-700 gram wortels
  • 300 ml. rode wijn
  • 500 gram gezeefde tomaten (1 pakje)
  • 300 gram orzo
  • 750 ml. runderbouillon
  • Griekse kruidenmix zelf mengen:
  • 2 tl. oregano
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 1 tl. gedroogde peterselie
  • 1/2 tl. versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl. kaneelpoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. uienpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. milde paprikapoeder
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1/2 tl. chilipoeder
  • 1 tl. zeezout

Bereiding


  • Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.

  • Bestrooi het vlees met Griekse kruiden.

  • Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

  • Verhit een scheut olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur aan, zodat het rondom bruin kleurt.

  • Bak de ui en de knoflook een paar minuten mee.

  • Blus af met de rode wijn en laat dit al roerend verdampen.

  • Voeg de gezeefde tomaten toe en laat alles met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar stoven.

  • Roer af en toe door.

  • Voeg de orzo samen met de runderbouillon toe.

  • Laat de orzo in 9 à 12 minuten gaar koken met de deksel op de pan en roer alles even goed door.



Tip: Je kunt de runderriblappen ook vervangen door kippen- of lamsvlees. Kies je voor kip, dan is de stooftijd slechts15 à 20 minuten.



 



Bron: Project Gezond