Youvetsi
Een gemakkelijk te maken Griekse stoofschotel met orzo, een Griekse pasta gemaakt van durum tarwe. Ook lekker met mini-penne!
Hoofdgerecht
0/5
6
150 min.
+ 120 min. wachten
+ 120 min. wachten
Ingrediƫnten
- 600 gram runderlappen
- 6 tl. Griekse kruidenmix
- 2-3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 600-700 gram wortels
- 300 ml. rode wijn
- 500 gram gezeefde tomaten (1 pakje)
- 300 gram orzo
- 750 ml. runderbouillon
- Griekse kruidenmix zelf mengen:
- 2 tl. oregano
- 2 tl. gedroogde tijm
- 1 tl. gedroogde peterselie
- 1/2 tl. versgemalen zwarte peper
- 1/2 tl. kaneelpoeder
- 1 tl. knoflookpoeder
- 1/2 tl. uienpoeder
- 1 tl. komijnpoeder
- 1 tl. milde paprikapoeder
- 1 tl. korianderpoeder
- 1/2 tl. chilipoeder
- 1 tl. zeezout
Bereiding
- Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Bestrooi het vlees met Griekse kruiden.
- Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur aan, zodat het rondom bruin kleurt.
- Bak de ui en de knoflook een paar minuten mee.
- Blus af met de rode wijn en laat dit al roerend verdampen.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en laat alles met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar stoven.
- Roer af en toe door.
- Voeg de orzo samen met de runderbouillon toe.
- Laat de orzo in 9 à 12 minuten gaar koken met de deksel op de pan en roer alles even goed door.
Tip: Je kunt de runderriblappen ook vervangen door kippen- of lamsvlees. Kies je voor kip, dan is de stooftijd slechts15 à 20 minuten.
Bron: Project Gezond