Witlofschotel met Mascarpone en Ham uit de oven
Een heerlijke ovenschotel en gemakkelijk te maken
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.
+ 10 min. wachten
+ 10 min. wachten
Ingrediƫnten
- 1 el. boter of olie
- 4 stronkjes witlof, gehalveerd. kern verwijderd
- 150 ml. groentebouillon
- 1 tl. gedroogde tijm
- 100 gram Mascarpone
- 4 plakjes (Italiaanse) rauwe ham
- zout, peper
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in.
- Verwarm rest van de boter in een pan en laat witlof een paar minuten zachtjes om en om bakken.
- Giet bouillon erbij en laat witlof zonder deksel in 10 minuten beetgaar worden.
- Schep witlof uit bouillon en laat goed uitlekken.
- Kook ondertussen de bouillon in tot de helft en roer tijm en Mascarpone erdoor tot een mooie saus.
- Rol 2 halve stronkjes witlof in ham en leg in de ovenschaal.
- Breng Mascarponesaus op smaak met peper. Eventueel zout, maar pas op want rauwe ham is ook al zout.
- Giet over de rolletjes in de ovenschaal.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak in 5-10 minuten bruin in de oven.
Lekker met aardappelpuree of tagliatelle.
Bron: Diƫtisten Friesland