Witlofschotel met Mascarpone en Ham uit de oven

Een heerlijke ovenschotel en gemakkelijk te maken
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min. + 10 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 1 el. boter of olie
  • 4 stronkjes witlof, gehalveerd. kern verwijderd
  • 150 ml. groentebouillon
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 100 gram Mascarpone
  • 4 plakjes (Italiaanse) rauwe ham
  • zout, peper
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Vet een ovenschaal in.

  • Verwarm rest van de boter in een pan en laat witlof een paar minuten zachtjes om en om bakken.

  • Giet bouillon erbij en laat witlof zonder deksel in 10 minuten beetgaar worden.

  • Schep witlof uit bouillon en laat goed uitlekken.

  • Kook ondertussen de bouillon in tot de helft en roer tijm en Mascarpone erdoor tot een mooie saus.

  • Rol 2 halve stronkjes witlof in ham en leg in de ovenschaal.

  • Breng Mascarponesaus op smaak met peper. Eventueel zout, maar pas op want rauwe ham is ook al zout.

  • Giet over de rolletjes in de ovenschaal.

  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak in 5-10 minuten bruin in de oven.



Lekker met aardappelpuree of tagliatelle.



Bron: Diƫtisten Friesland