Witlofsalade met Kip en Peer
Een van onze favorieten!
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 150 ml. karnemelk
- 100 gram Roquefort blauwaderkaas
- 70 gram ongebrande pecannoten
- 400 gram bleekselderij
- 450 gram witlof
- 160 gram gerookte kipfilet
- 2 Conférence handperen
- 75 gram veldsla
Bereiding
- Doe karnemelk en Roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot dressing.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
- Snijd bleekselderij in boogjes van een halve centimeter.
- Snijd witlof in repen.
- Kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
- Snijd ongeschilde peren in kwarten en verwijder klokhuizen.
- Snijd in de lengte in dunne plakjes.
- Meng witlof, bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla.
- Schep dressing erdoor en bestrooi met pecannoten.
Bron: "Ällerhande" van AH