Witlofsalade met Kip en Peer

Een van onze favorieten!
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 150 ml. karnemelk
  • 100 gram Roquefort blauwaderkaas
  • 70 gram ongebrande pecannoten
  • 400 gram bleekselderij
  • 450 gram witlof
  • 160 gram gerookte kipfilet
  • 2 Conférence handperen
  • 75 gram veldsla

Bereiding


  • Doe karnemelk en Roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot dressing.

  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.

  • Snijd bleekselderij in boogjes van een halve centimeter.

  • Snijd witlof in repen.

  • Kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.

  • Snijd ongeschilde peren in kwarten en verwijder klokhuizen.

  • Snijd in de lengte in dunne plakjes.

  • Meng witlof, bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla.

  • Schep dressing erdoor en bestrooi met pecannoten.



Bron: "Ällerhande" van AH