Winters Broodje Currywurst de Luxe
Heerlijk broodje voor een koude winterdag!
Hoofdgerecht
5/5
4
35 min.
Ingrediënten
- 2 el. boter
- 4 braadworsten
- 1 grote gele ui, zeer fijn gehakt
- 1 el. tomatenpuree
- 250 ml. tomatenketchup
- 3 el. balsamico
- 2 el. honing
- ½ el. sojasaus
- 1 tl. chilipoeder
- 2 el. kerriepoeder + extra
- 1 el. extra vergine olijfolie
- 2 rode uien, in ringen
- 4 witte broodjes
- mosterd
- 250 gram zuurkool
Bereiding
- Verhit boter in een koekenpan en bak braadworsten in 5 minuten aan tot ze bruin zijn.
- Dek af met een deksel en sudder in 12 minuten gaar.
- Neem worsten uit de pan en houd apart.
- Voeg gele ui toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 5 minuten zachtjes glazig.
- Doe tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee.
- Voeg 2 eetlepels water, ketchup, balsamico en honing toe en kook 2 minuten door.
- Breng saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en kerriepoeder.
- Verdun eventueel met enkele eetlepels water.
- Leg worsten in de saus en houd warm.
- Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de rode ui in 10 minuten mooi bruin
- Snijd broodjes open, besmeer met wat mosterd en beleg ze met zuurkool, worst en saus.
- Bestrooi met nog wat kerriepoeder en leg rode ui erop.
- Eet smakelijk!