Winters Broodje Currywurst de Luxe

Heerlijk broodje voor een koude winterdag!
Hoofdgerecht
5/5
4
35 min.

Ingrediënten

  • 2 el. boter
  • 4 braadworsten
  • 1 grote gele ui, zeer fijn gehakt
  • 1 el. tomatenpuree
  • 250 ml. tomatenketchup
  • 3 el. balsamico
  • 2 el. honing
  • ½ el. sojasaus
  • 1 tl. chilipoeder
  • 2 el. kerriepoeder + extra
  • 1 el. extra vergine olijfolie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 4 witte broodjes
  • mosterd
  • 250 gram zuurkool

Bereiding


  • Verhit boter in een koekenpan en bak braadworsten in 5 minuten aan tot ze bruin zijn.

  • Dek af met een deksel en sudder in 12 minuten gaar.

  • Neem worsten uit de pan en houd apart.

  • Voeg gele ui toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 5 minuten zachtjes glazig.

  • Doe tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee.

  • Voeg 2 eetlepels water, ketchup, balsamico en honing toe en kook 2 minuten door.

  • Breng saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en kerriepoeder.

  • Verdun eventueel met enkele eetlepels water.

  • Leg worsten in de saus en houd warm.

  • Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de rode ui in 10 minuten mooi bruin

  • Snijd broodjes open, besmeer met wat mosterd en beleg ze met zuurkool, worst en saus.

  • Bestrooi met nog wat kerriepoeder en leg rode ui erop. 



 




  • Eet smakelijk!