Viscurry met Rijst en Groente

Een lekkere snelle curry met witvis, paprika, wortel en rijst.
Hoofdgerecht
0/5
4
25 min.

Ingrediƫnten

  • 350 gram rijst
  • 4 witvisfilets
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el currypasta
  • 2 paprika's
  • 300 gram wortel
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 el. bruine basterdsuiker
  • snuf zout en peper
  • verse koriander of peterselie
  • limoensap

Bereiding


  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

  • Maak gember schoon en snijd fijn.

  • Snijd de paprika in blokjes en de wortel in stukjes.

  • Giet een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en gember aan.

  • Bak ondertussen de paprika en wortel mee.

  • Voeg na ongeveer 5 minuten de kokosmelk, currypasta en basterdsuiker toe.

  • Dep de vis droog en breng op smaak met zout en peper.

  • Snijd de vis in stukjes en bak ongeveer 6-8 minuten mee.

  • Serveer de viscurry met rijst, wat verse koriander of peterselie en een beetje limoensap.



Bron: Lekker en Simpel