Vis op Venetiaanse wijze

Hoofdgerecht
3/5
4
35 min.

Ingrediƫnten

  • 5 trostomaten
  • 5 el. platte peterselie
  • 6 el. olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 5 ansjovisfilets (blikje 46 gram, fijngesneden)
  • 600 gram kabeljauw
  • 1 laurierblad
  • 50 ml droge witte wijn
  • aluminiumfolie

Bereiding


  • Snijd tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in pan kokend water en spoel af onder koude kraan.

  • Verwijder velletjes van tomaten en snijd ze in parten. Verwijder zaadjes, snijd vruchtvlees in blokjes.

  • Snijd 3 eetlepels peterselie fijn.

  • Verhit olie in ruime pan met antiaanbaklaag en fruit ui,  knoflook, ansjovis en 3 el. peterselie 5 minuten.

  • Bestrooi kabeljauw met peper en zout en leg vis in de pan.

  • Voeg laurierblad toe.

  • Schenk wijn erbij en laat 3 minuten koken, zodat alcohol kan verdampen.

  • Voeg tomaten toe en stoof vis op laag vuur met deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar.

  • Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie.

  • Laat vocht in de pan op hoog vuur inkoken.

  • Serveer vis met de saus en bestrooi met rest van de peterselie.



Lekker met polenta of rijst en een frisse salade.



Bron: Allerhande