Vis op Venetiaanse wijze
Hoofdgerecht
3/5
4
35 min.
Ingrediƫnten
- 5 trostomaten
- 5 el. platte peterselie
- 6 el. olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 5 ansjovisfilets (blikje 46 gram, fijngesneden)
- 600 gram kabeljauw
- 1 laurierblad
- 50 ml droge witte wijn
- aluminiumfolie
Bereiding
- Snijd tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in pan kokend water en spoel af onder koude kraan.
- Verwijder velletjes van tomaten en snijd ze in parten. Verwijder zaadjes, snijd vruchtvlees in blokjes.
- Snijd 3 eetlepels peterselie fijn.
- Verhit olie in ruime pan met antiaanbaklaag en fruit ui, knoflook, ansjovis en 3 el. peterselie 5 minuten.
- Bestrooi kabeljauw met peper en zout en leg vis in de pan.
- Voeg laurierblad toe.
- Schenk wijn erbij en laat 3 minuten koken, zodat alcohol kan verdampen.
- Voeg tomaten toe en stoof vis op laag vuur met deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar.
- Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie.
- Laat vocht in de pan op hoog vuur inkoken.
- Serveer vis met de saus en bestrooi met rest van de peterselie.
Lekker met polenta of rijst en een frisse salade.
Bron: Allerhande