Varkenskotelet met gekaramelliseerde appel
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 stuks varkenskotelet (à ca. 120 gram)
- 2 rode appels, geschild
- 75 ml ahornsiroop
- 2 thl. witte azijn
- 1 knolselderij, geschild in reepjes
- 85 ml mayonaise
- 2 thl. mosterd
- ½ bosje bieslook (fijngesneden)
- 200 gram doperwten
- 200 gram sperziebonen,
- 1 eetlepel boter of margarine
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm 1 el. olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak koteletten ca. 2 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
- Leg koteletten op de bakplaat.
- Verwijder de steeltjes van de appels en snijd ze horizontaal in dunne schijven. Verwijder klokhuis niet.
- Verwarm overige olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur en bak appelschijven ca. 2 minuten tot schijven net zacht zijn.
- Leg appelschijven op varkenskoteletten. Besprenkel met ahornsiroop en breng op smaak met zwarte peper.
- Bak de varkenskoteletten ca. 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Vul ondertussen een kom met koud water en voeg witte azijn toe.
- Doe knolselderij in water-azijnmengsel.
- Meng mayonaise met mosterd en bieslook.
- Giet knolselderij af en dep selderij droog met keuken-papier.
- Meng de knolselderij met het mayonaisemengsel.
- Blancheer doperwten en sperziebonen 2-3 minuten in een pan met kokend water .
- Giet af en meng met de boter.
Serveer de varkenskoteletten met knolselderij en groene groenten.
* Ahornsiroop is ook wel bekend onder de naam maple syrup. Je kunt het eventueel vervangen door honing.
Tip: ook lekker met witte kool in plaats van knolselderij
Bron: Gezond Eten Magazine