Varkenskotelet met gekaramelliseerde appel

Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stuks varkenskotelet (à ca. 120 gram)
  • 2 rode appels, geschild
  • 75 ml ahornsiroop
  • 2 thl. witte azijn
  • 1 knolselderij, geschild in reepjes
  • 85 ml mayonaise
  • 2 thl. mosterd
  • ½ bosje bieslook (fijngesneden)
  • 200 gram doperwten
  • 200 gram sperziebonen,
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • bakpapier

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Verwarm 1 el. olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur.

  • Bak koteletten ca. 2 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.

  • Leg koteletten op de bakplaat.

  • Verwijder de steeltjes van de appels en snijd ze horizontaal in dunne schijven. Verwijder klokhuis niet.

  • Verwarm overige olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur en bak appelschijven ca. 2 minuten tot schijven net zacht zijn.

  • Leg appelschijven op varkenskoteletten. Besprenkel met  ahornsiroop en breng op smaak met zwarte peper.

  • Bak de varkenskoteletten ca. 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

  • Vul ondertussen een kom met koud water en voeg witte azijn toe.

  • Doe knolselderij in water-azijnmengsel.

  • Meng mayonaise met mosterd en bieslook.

  • Giet knolselderij af en dep selderij droog met keuken-papier.

  • Meng de knolselderij met het mayonaisemengsel.

  • Blancheer doperwten en sperziebonen 2-3 minuten in een pan met kokend water .

  • Giet af en meng met de boter. 



Serveer de varkenskoteletten met knolselderij en groene groenten.



* Ahornsiroop is ook wel bekend onder de naam maple syrup. Je kunt het eventueel vervangen door honing.



Tip: ook lekker met witte kool in plaats van knolselderij



Bron: Gezond Eten Magazine