Turks Brood met kruidige Kip en Spinazie
Lekker als lunch of als party-snack.
Lunchgerecht
0/5
4-6
15 min.
+ 7 min. wachten
+ 7 min. wachten
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 300 gram spinazie
- 100 gram roomkaas naturel
- 1 sjalotje
- 1 el. olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram kipfilet
- 1 thl. paprikapoeder
- ½ thl. komijnpoeder
- peper en zout
- 2 gegrilde paprika's uit pot
- 50 gram geraspte kaas
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Kip in stukjes snijden en bestrooien met paprikapoeder, komijn, peper en zout.
- Bak in beetje olijfolie gaar.
- Halveer Turks brood.
- Onderste helft besmeren met roomkaas.
- Hak sjalotje en knoflook fijn en bak 2 minuten in olijfolie.
- Voeg spinazie beetje bij beetje toe, laat slinken.
- Verdeel spinazie en stukjes kip over brood met roomkaas.
- Snijd paprika in reepjes en verdeel er ook over.
- Bestrooi met kaas en dek af met bovenste helft van brood.
- Nog 7 minuten in de oven, zodat het knapperig wordt en kaas smelt.