Turks Brood met kruidige Kip en Spinazie

Lekker als lunch of als party-snack.
Lunchgerecht
0/5
4-6
15 min. + 7 min. wachten

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram roomkaas naturel
  • 1 sjalotje
  • 1 el. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 1 thl. paprikapoeder
  • ½ thl. komijnpoeder
  • peper en zout
  • 2 gegrilde paprika's uit pot
  • 50 gram geraspte kaas

Bereiding


  • Oven voorverwarmen op 200°C.

  • Kip in stukjes snijden en bestrooien met paprikapoeder, komijn, peper en zout.

  • Bak in beetje olijfolie gaar.

  • Halveer Turks brood.

  • Onderste helft besmeren met roomkaas.

  • Hak sjalotje en knoflook fijn en bak 2 minuten in olijfolie.

  • Voeg spinazie beetje bij beetje toe, laat slinken.

  • Verdeel spinazie en stukjes kip over brood met roomkaas.

  • Snijd paprika in reepjes en verdeel er ook over.

  • Bestrooi met kaas en dek af met bovenste helft van brood.

  • Nog 7 minuten in de oven, zodat het knapperig wordt en kaas smelt.