Toscaanse Kip in Tomatensaus
Heerlijk gemakkelijk gerecht uit de oven.
Hoofdgerecht
0/5
4-6
30 min.
+ 40 min. wachten
+ 40 min. wachten
Ingrediƫnten
- 800 gram kipfilet
- 2-3 el. olie
- zout en peper
- paprikapoeder
- 4 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 kg. rijpe tomaten
- 1 el. suiker
- 2 el. tomatenpuree
- 4 el. witte balsamico-azijn
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 4-5 el. geroosterde pijnboompitten
- basilicum om te garneren
Bereiding
- Dep kipfilets droog en snijd grote stukken overlangs in tweeën.
- Verhit olie in een ovenvaste pan.
- Schroei hierin het vlees rondom dicht en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Was de tomaten en snijd ze in grote stukken
- Neem de kipfilets uit de pan.
- Fruit uien en knoflook aan in hete braadvet.
- Roer suiker en tomatenpuree erdoor en fruit kort mee.
- Voeg tomaten en balsamico toe en breng op smaak met zout peper en paprikapoeder.
- Leg het vlees in tomatensaus en rasp Parmezaanse kaas erover.
- Bestrooi met pijnboompitten.
- Bak ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200°C / hete lucht 175°C).
- Garneer met basilicumblaadjes.
- Lekker met Ciabatta brood of rijst.
Bron: Het Grote Ovenhitsboek