Toscaanse Kip in Tomatensaus

Heerlijk gemakkelijk gerecht uit de oven.
Hoofdgerecht
0/5
4-6
30 min. + 40 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 800 gram kipfilet
  • 2-3 el. olie
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • 4 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg. rijpe tomaten
  • 1 el. suiker
  • 2 el. tomatenpuree
  • 4 el. witte balsamico-azijn
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4-5 el. geroosterde pijnboompitten
  • basilicum om te garneren

Bereiding


  • Dep kipfilets droog en snijd grote stukken overlangs in tweeën.

  • Verhit olie in een ovenvaste pan.

  • Schroei hierin het vlees rondom dicht en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

  • Pel en snipper de uien en de knoflook.

  • Was de tomaten en snijd ze in grote stukken

  • Neem de kipfilets uit de pan.

  • Fruit uien en knoflook aan in hete braadvet.

  • Roer suiker en tomatenpuree erdoor en fruit kort mee.

  • Voeg tomaten en balsamico toe en breng op smaak met zout peper en paprikapoeder.

  • Leg het vlees in tomatensaus en rasp Parmezaanse kaas erover.

  • Bestrooi met pijnboompitten.

  • Bak ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200°C / hete lucht 175°C).

  • Garneer met basilicumblaadjes.

  • Lekker met Ciabatta brood of rijst.



Bron: Het Grote Ovenhitsboek