Thaise kippensoep met garnalen

Goed gevuld met knapperige groenten, kip en garnalen.
Hoofdgerecht
4/5
4
40 min.

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember, in plakjes
  • 200 g kipfilet, in stukjes
  • 200 g sugarsnaps, schoongemaakt
  • ½ bos bospeen, in schuine plakjes
  • 3 bosuitjes, in grove stukken
  • 125 g cocktailgarnalen
  • ½ zakje verse koriander (à 15 g), grof esneden
  • 125 g rijst
  • 1½ liter kippenbouillon (van tablet)
  • 2-3 eetlepels sojasaus

Bereiding


  • Kook de rijst. Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af. Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.

  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe. Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de sugarsnaps en de bospeen toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.

  • Voeg de bosuitjes en de garnalen toe en warm ze even mee.

  • Breng op smaak met sojasaus.

  • Verdeel de rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erop. Strooi de koriander erover.



Bron: Allerhande