Thaise Kippendijen

Een heerlijk gerecht. Lekker met rijst of gewoon een bergje op een naanbrood met daarnaast een heerlijke frisse salade.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • ca. 500 gram kippendij
  • zout, peper
  • zonnebloem- of arachideolie om te bakken
  • 1 citroen
  • 3 el. sojasaus
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. sambal
  • 1 el. vissaus
  • 1 el. honing
  • enkele takjes koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el. geroosterd sesamzaad

Bereiding


  • Snijd de stukken kippendij in blokjes.

  • Kruid met peper en zout.

  • Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de stukken kip  op hoog vuur rondom aan.

  • Pers intussen de citroen uit.

  • Draai de warmtebron laag en schenk een scheut water, citroensap, soja, ketjap en vissaus in de pan.

  • Los hierin de sambal en de honing op en laat met de deksel schuin op de pan de kip hierin zachtjes garen.

  • Schep regelmatig om.

  • Snijd intussen de lente-uitjes schuin in reepjes.

  • Neem de blaadjes van de takjes koriander.

  • Proef of aan de saus nog extra kruiden toegevoegd moeten worden en serveer de stukken kip bestrooid met geroosterde sesamzaadjes, de reepjes lente-ui en koriander.



Eet smakelijk!!



 



Bron: de Stentor, door Janny van der Heijden