Thaise Kippendijen
Een heerlijk gerecht. Lekker met rijst of gewoon een bergje op een naanbrood met daarnaast een heerlijke frisse salade.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.
Ingrediƫnten
- ca. 500 gram kippendij
- zout, peper
- zonnebloem- of arachideolie om te bakken
- 1 citroen
- 3 el. sojasaus
- 1 el. ketjap manis
- 1 el. sambal
- 1 el. vissaus
- 1 el. honing
- enkele takjes koriander
- 2 lente-uitjes
- 1 el. geroosterd sesamzaad
Bereiding
- Snijd de stukken kippendij in blokjes.
- Kruid met peper en zout.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de stukken kip op hoog vuur rondom aan.
- Pers intussen de citroen uit.
- Draai de warmtebron laag en schenk een scheut water, citroensap, soja, ketjap en vissaus in de pan.
- Los hierin de sambal en de honing op en laat met de deksel schuin op de pan de kip hierin zachtjes garen.
- Schep regelmatig om.
- Snijd intussen de lente-uitjes schuin in reepjes.
- Neem de blaadjes van de takjes koriander.
- Proef of aan de saus nog extra kruiden toegevoegd moeten worden en serveer de stukken kip bestrooid met geroosterde sesamzaadjes, de reepjes lente-ui en koriander.
Eet smakelijk!!
Bron: de Stentor, door Janny van der Heijden