Thaise Kip-Mihoensalade met Koriander
Heerlijke frisse zomerse salade
Hoofdgerecht
5/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 1 el. olijfolie
- 200 gram kipfilet, in reepjes
- 100 gram mihoen
- 25 gram verse koriander (grof gehakt)
- 80 gram rodekool in reepjes
- 1 komkommer, in linten
- 60 gram ijsbergsla (grof gehakt)
- limoenschilrasp van 1 limoen
- 2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd, fijngehakt)
- 30 gram cashewnoten (grof gehakt)
- voor de saus:
- 3 el. zoete chilisaus
- 2 thl. vissaus
- 2 thl. sesamolie
- 1½ el. zonnebloemolie
- sap van 3 limoenen
Bereiding
- Verwarm olijfolie in koekenpan op hoog vuur.
- Bak kipfiletreepjes gaar in ca. 4-5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid ondertussen mihoen volgens aanwijzingen op verpakking.
- Meng in een mooie schaal: kipfilet, mihoen, verse koriander, rodekool, komkommer, ijsbergsla, limoenrasp, rode peper en cashewnoten door elkaar.
- Meng in een kommetje: zoete chilisaus, vissaus, sesamolie, zonnebloemolie en limoensap .
- Besprenkel de kip-mihoensalade met het zoete chilisausmengsel en serveer.
Bron: Gezond Eten Magazine