Thaise Kip-Mihoensalade met Koriander

Heerlijke frisse zomerse salade
Hoofdgerecht
5/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 1 el. olijfolie
  • 200 gram kipfilet, in reepjes
  • 100 gram mihoen
  • 25 gram verse koriander (grof gehakt)
  • 80 gram rodekool in reepjes
  • 1 komkommer, in linten
  • 60 gram ijsbergsla (grof gehakt)
  • limoenschilrasp van 1 limoen
  • 2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd, fijngehakt)
  • 30 gram cashewnoten (grof gehakt)
  • voor de saus:
  • 3 el. zoete chilisaus
  • 2 thl. vissaus
  • 2 thl. sesamolie
  • 1½ el. zonnebloemolie
  • sap van 3 limoenen

Bereiding


  • Verwarm olijfolie in koekenpan op hoog vuur.

  • Bak kipfiletreepjes gaar in ca. 4-5 minuten.

  • Breng op smaak met zout en peper.

  • Bereid ondertussen mihoen volgens aanwijzingen op verpakking.

  • Meng in een mooie schaal: kipfilet, mihoen, verse koriander, rodekool, komkommer, ijsbergsla, limoenrasp, rode peper en cashewnoten door elkaar.

  • Meng in een kommetje: zoete chilisaus, vissaus, sesamolie, zonnebloemolie en limoensap .

  • Besprenkel de kip-mihoensalade met het zoete chilisausmengsel en serveer.



Bron: Gezond Eten Magazine