Thaise garnaalkoekjes met zoet-zure wortelsalade

Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram garnalen (gepeld)
  • 40 gram maïsmeel
  • 1½ el. rodecurrypasta
  • 1 eiwit
  • 12 gram verse koriander
  • 12 gram verse munt
  • 3 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 75 gram sperziebonen (fijngehakt)
  • 1 el. olijfolie
  • 4 thl. witte basterdsuiker
  • 3 el. rijstazijn
  • 80 gram taugé
  • 4 wortels (in linten)
  • 80 gram jonge bladspinazie
  • 2 thl.sesamzaad (geroosterd)
  • 1 limoen (in partjes)

Bereiding


  • Bereid zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op  verpakking.

  • Maal garnalen, maïsmeel, rodecurrypasta, eiwit, de helft van verse koriander en de helft van verse munt fijn in een keukenmachine.

  • Roer de lente-uitjes en de sperziebonen erdoorheen.

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  • Schep hoopjes van garnalenmengsel in koekenpan en bak 2-3 minuten aan beide zijden. Laat de garnalenkoekjes uitlekken op keukenpapier.

  • Meng ondertussen witte basterdsuiker met 2 el. kokend water tot suiker is opgelost.

  • Roer de rijstazijn erdoorheen.

  • Meng suikermengsel met taugé, wortel, jonge bladspinazie, sesamzaad,overige koriander en overige munt.



Serveer met de garnalenkoekjes, de zilvervliesrijst en de limoenpartjes.



Bron: Gezond Eten Magazine