Thaise garnaalkoekjes met zoet-zure wortelsalade
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 200 gram zilvervliesrijst
- 500 gram garnalen (gepeld)
- 40 gram maïsmeel
- 1½ el. rodecurrypasta
- 1 eiwit
- 12 gram verse koriander
- 12 gram verse munt
- 3 lente-uitjes (fijngehakt)
- 75 gram sperziebonen (fijngehakt)
- 1 el. olijfolie
- 4 thl. witte basterdsuiker
- 3 el. rijstazijn
- 80 gram taugé
- 4 wortels (in linten)
- 80 gram jonge bladspinazie
- 2 thl.sesamzaad (geroosterd)
- 1 limoen (in partjes)
Bereiding
- Bereid zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op verpakking.
- Maal garnalen, maïsmeel, rodecurrypasta, eiwit, de helft van verse koriander en de helft van verse munt fijn in een keukenmachine.
- Roer de lente-uitjes en de sperziebonen erdoorheen.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep hoopjes van garnalenmengsel in koekenpan en bak 2-3 minuten aan beide zijden. Laat de garnalenkoekjes uitlekken op keukenpapier.
- Meng ondertussen witte basterdsuiker met 2 el. kokend water tot suiker is opgelost.
- Roer de rijstazijn erdoorheen.
- Meng suikermengsel met taugé, wortel, jonge bladspinazie, sesamzaad,overige koriander en overige munt.
Serveer met de garnalenkoekjes, de zilvervliesrijst en de limoenpartjes.
Bron: Gezond Eten Magazine