Thaise biefstuk met basilicum

Thaise basilicum is het anijsachtige broertje van gewone basilicum en is te koop bij de Aziatische supermarkt
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 400 gram mie
  • 1 thl. sesamolie
  • 400 gram biefstuk (in reepjes)
  • 2 rode paprika's (in reepjes)
  • 1 rode ui (grof gehakt)
  • 120 gram spinazie (grof gehakt)
  • 4 el. zoete chilisaus
  • 2 el. sojasaus
  • 45 gram Thaise basilicum

Bereiding


  • Bereid mie volgens aanwijzingen op verpakking.

  • Verwarm sesamolie in een wok op hoog vuur .Bak  biefstuk portiegewijs 1-2 minuten tot de reepjes rondom bruin zijn. Haal uit de pan.

  • Voeg de rode paprika en de rode ui toe aan de wok. Bak al roerend ca. 5 minuten tot paprika zacht is.

  • Voeg spinazie, mie, biefstukreepjes, zoete chilisaus en sojasaus toe.

  • Bak al roerend 3-4 minuten.

  • Roer Thaise basilicum erdoor en serveer.



Bron: Gezond Eten Magazine