Thaise biefstuk met basilicum
Thaise basilicum is het anijsachtige broertje van gewone basilicum en is te koop bij de Aziatische supermarkt
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediƫnten
- 400 gram mie
- 1 thl. sesamolie
- 400 gram biefstuk (in reepjes)
- 2 rode paprika's (in reepjes)
- 1 rode ui (grof gehakt)
- 120 gram spinazie (grof gehakt)
- 4 el. zoete chilisaus
- 2 el. sojasaus
- 45 gram Thaise basilicum
Bereiding
- Bereid mie volgens aanwijzingen op verpakking.
- Verwarm sesamolie in een wok op hoog vuur .Bak biefstuk portiegewijs 1-2 minuten tot de reepjes rondom bruin zijn. Haal uit de pan.
- Voeg de rode paprika en de rode ui toe aan de wok. Bak al roerend ca. 5 minuten tot paprika zacht is.
- Voeg spinazie, mie, biefstukreepjes, zoete chilisaus en sojasaus toe.
- Bak al roerend 3-4 minuten.
- Roer Thaise basilicum erdoor en serveer.
Bron: Gezond Eten Magazine