Tex Mex Tortilla Gehakttaart
Heerlijk Mexicaans!
Hoofdgerecht
5/5
4
30 min.
+ 20 min. wachten
+ 20 min. wachten
Ingrediënten
- 1 grote rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 600 gram gehakt
- zout
- ½ thl. chilipoeder
- 1 thl. Tex Mex-kruiden
- 2 blikken tomatenblokjes op sap (à 400 gr.)
- 1 blikje maïskorrels
- eventueel enkele takjes koriander
- 6 maïstortilla's
- 100 gram geraspte kaas
Bereiding
- Snipper ui en knoflook.
- Snijd paprika's in blokjes.
- Bak gehakt bruin, voeg ui en knoflook toe en fruit met het gehakt 1-2 minuten.
- Voeg paprika toe en roerbak met het gehakt.
- Bestrooi met chilipoeder, Tex Mex-kruiden en zout.
- Voeg tomatenblokjes met sap en maïskorrels toe en laat ca. 20 minuten pruttelen en inkoken.
- Bestrooi eventueel op het laatst met gehakte koriander.
- Stapel in een springvorm als volgt op:
- Eerst een tortilla, dan een laagje gehaktmengsel en lepeltje kaas, dan weer een tortilla enz. tot alle gehaktsaus en tortilla's zijn verwerkt.
- De laatste laag is een tortilla.
- Bestrooi met de rest van de kaas en laat in een hete oven (of onder de grill) kleuren en warm worden.
- Serveer in punten gesneden.
- Geef er eventueel een lepel sour cream of Griekse yoghurt bij.
- Lekker met een grote groene salade.
Bron: Stentor, Janny van der Heijden.