Tex Mex Tortilla Gehakttaart

Heerlijk Mexicaans!
Hoofdgerecht
5/5
4
30 min. + 20 min. wachten

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 600 gram gehakt
  • zout
  • ½ thl. chilipoeder
  • 1 thl. Tex Mex-kruiden
  • 2 blikken tomatenblokjes op sap (à 400 gr.)
  • 1 blikje maïskorrels
  • eventueel enkele takjes koriander
  • 6 maïstortilla's
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding


  • Snipper ui en knoflook.

  • Snijd paprika's in blokjes.

  • Bak gehakt bruin, voeg ui en knoflook toe en fruit met het gehakt 1-2 minuten.

  • Voeg paprika toe en roerbak met het gehakt.

  • Bestrooi met chilipoeder, Tex Mex-kruiden en zout.

  • Voeg tomatenblokjes met sap en maïskorrels toe en laat ca. 20 minuten pruttelen en inkoken.

  • Bestrooi eventueel op het laatst met gehakte koriander.

  • Stapel in een springvorm als volgt op:

  • Eerst een tortilla, dan een laagje gehaktmengsel en lepeltje kaas, dan weer een tortilla enz. tot alle  gehaktsaus en tortilla's zijn verwerkt.

  • De laatste laag is een tortilla.

  • Bestrooi met de rest van de kaas en laat in een hete oven (of onder de grill) kleuren en warm worden.

  • Serveer in punten gesneden.

  • Geef er eventueel een lepel sour cream of Griekse yoghurt bij.

  • Lekker met een grote groene salade.



Bron: Stentor, Janny van der Heijden.