Teriyaki Gehaktballetjes

De allerlekkerste teriyaki gehaktballetjes maak je zelf! Serveer de teriyaki gehaktballetjes met een tapasprikkertje erin als hapje. Maar ook lekker bij broccoli en rijst.
Borrelhapjes
0/5
40 min.

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gr panko
  • 1 tl sojasaus
  • halve tl gemberpoeder
  • snufje zout en peper
  • voor de saus:
  • 25 ml sojasaus
  • 30 ml water
  • 3 el honing
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teen knoflook
  • allesbinder of maïzena

Bereiding


  • Meng het gehakt met het ei, sojasaus, gemberpoeder en een snufje zout en peper. 

  • Voeg daarna de panko toe en kneed het gehakt goed door. 

  • Vorm met je handen circa 15 gehaktballetjes. 

  • Leg de gehaktballetjes in de koelkast terwijl je de saus maakt. 

  • Voor de saus meng je alle ingrediënten door elkaar in een klein pannetje, behalve de allesbinder/maizena. 

  • Breng de saus aan de kook en laat circa 5 minuten pruttelen. 

  • Voeg de allesbinder of het papje met maizena toe. 

  • Meng goed door elkaar en zet daarna het vuur uit. 

  • Giet een scheutje olie in een pan en voeg de gehaktballetjes toe. 

  • Bak de gehaktballetjes gaar en voeg op het laatste moment de saus toe. 

  • Meng de balletjes lekker door de saus of serveer de teriyaki gehaktballetjes bijvoorbeeld met rijst, broccoli en wat sesamzaadjes.



Bron: Lekker en Simpel