Teriyaki Gehaktballetjes
De allerlekkerste teriyaki gehaktballetjes maak je zelf! Serveer de teriyaki gehaktballetjes met een tapasprikkertje erin als hapje. Maar ook lekker bij broccoli en rijst.
Borrelhapjes
0/5
40 min.
Ingrediënten
- 300 gr rundergehakt
- 1 ei
- 50 gr panko
- 1 tl sojasaus
- halve tl gemberpoeder
- snufje zout en peper
- voor de saus:
- 25 ml sojasaus
- 30 ml water
- 3 el honing
- 1 tl rijstazijn
- 1 tl gemberpoeder
- 1 teen knoflook
- allesbinder of maïzena
Bereiding
- Meng het gehakt met het ei, sojasaus, gemberpoeder en een snufje zout en peper.
- Voeg daarna de panko toe en kneed het gehakt goed door.
- Vorm met je handen circa 15 gehaktballetjes.
- Leg de gehaktballetjes in de koelkast terwijl je de saus maakt.
- Voor de saus meng je alle ingrediënten door elkaar in een klein pannetje, behalve de allesbinder/maizena.
- Breng de saus aan de kook en laat circa 5 minuten pruttelen.
- Voeg de allesbinder of het papje met maizena toe.
- Meng goed door elkaar en zet daarna het vuur uit.
- Giet een scheutje olie in een pan en voeg de gehaktballetjes toe.
- Bak de gehaktballetjes gaar en voeg op het laatste moment de saus toe.
- Meng de balletjes lekker door de saus of serveer de teriyaki gehaktballetjes bijvoorbeeld met rijst, broccoli en wat sesamzaadjes.
Bron: Lekker en Simpel