Sushisalade in een glaasje
Een salade die gezellig staat op een mooi gedekte tafel en een lekker begin van een geslaagd diner. Maar ook prima als tussengerecht.
Voorgerecht
0/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 150 gram (sushi) rijst
- 2 avocado's
- ½ komkommer
- 150 gram gerookte kip
- gebakken uitjes
- sojasaus
- eventueel zeewiersalade en
- sesamzaadjes
Bereiding
- Begin met het koken van de (sushi)rijst, volgens instructies op verpakking.
- Snijd kip in kleine reepjes.
- Avocado's en komkommer in kleine blokjes snijden.
- Pak een paar mooie glaasjes uit de kast.
- Doe eerst een laagje rijst in het glas, dan wat avocado, dan kip, komkommer, weer wat rijst en ga zo door tot glaasjes mooi gevuld zijn.
- Doe ongeveer 1 theelepel sojasaus per glaasje over de salade.
- Tot slot nog wat gebakken uitjes er bovenop en klaar!!
Tip: Wil je de salade alvast even van te voren maken, besprenkel dan avocado's met een beetje citroensap, zodat deze niet bruin worden. Bewaar glaasjes daarna afgedekt met beetje vershoud-folie in de koelkast.
Een liefhebber van sushi, varieer dan met zalm of tonijn óf wat zeewiersalade.
Bron: lekkerensimpel.com