Sushisalade in een glaasje

Een salade die gezellig staat op een mooi gedekte tafel en een lekker begin van een geslaagd diner. Maar ook prima als tussengerecht.
Voorgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 150 gram (sushi) rijst
  • 2 avocado's
  • ½ komkommer
  • 150 gram gerookte kip
  • gebakken uitjes
  • sojasaus
  • eventueel zeewiersalade en
  • sesamzaadjes

Bereiding


  • Begin met het koken van de (sushi)rijst, volgens instructies op verpakking.

  • Snijd kip in kleine reepjes.

  • Avocado's en komkommer in kleine blokjes snijden.

  • Pak een paar mooie glaasjes uit de kast.

  • Doe eerst een laagje rijst in het glas, dan wat avocado, dan kip, komkommer, weer wat rijst en ga zo door tot glaasjes mooi gevuld zijn.

  • Doe ongeveer 1 theelepel sojasaus per glaasje over de salade.

  • Tot slot nog wat gebakken uitjes er bovenop en klaar!!



Tip: Wil je de salade alvast even van te voren maken, besprenkel dan avocado's met  een beetje citroensap, zodat deze niet bruin worden. Bewaar glaasjes daarna afgedekt met beetje vershoud-folie in de koelkast.



Een liefhebber van sushi, varieer dan met zalm of tonijn óf wat zeewiersalade.



Bron: lekkerensimpel.com