Surinaamse Nasi

Het recept is niet moeilijk, maar je hebt wel een paar ‘aparte’ ingrediënten nodig, die trouwens gewoon bij de supermarkt te koop zijn. Voeg eventueel wat extra groenten toe, zoals prei of doperwten.
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.

Ingrediënten

  • 175 gr basmatirijst
  • 2 kipfilets
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • ½ tl trassi
  • 1 tl. gember
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el ketjap asin
  • snufje pimentpoeder
  • snufje zwarte peper

Bereiding


  • Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. 

  • Vul een pannetje met water en 1 bouillonblokje.

  • Kook de kipfilets in circa 10 minuten gaar. 

  • Pluis of snijd de kipfilets daarna in stukjes. Kip pluizen doe je bijvoorbeeld door één vork in de kip te steken en met een andere vork door de kipfilet te gaan. Je trekt de kipfilet dan uit elkaar en het resultaat zijn lange reepjes kip.

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  • Giet een scheutje olie in een (wok)pan en voeg de ui en knoflook toe. 

  • Bak dit op een zacht vuurtje ongeveer 3-4 minuten.

  • Daarna voeg je de gember, pimentpoeder, zwarte peper, 1 verkruimeld bouillonblokje, trassi en een scheut water toe.

  • Bak dit een paar minuten. 

  • Doe dan de kip, bosui, rijst, ketjap manis en ketjap asin erbij.

  • Meng alles goed door elkaar en warm het geheel nog even door.

  • Serveer de Surinaamse nasi bijvoorbeeld met pindasaus en komkommer.



Bron: lekkerensimpel.com