supersnelle Mini-Saucijzenbroodjes

Een erg lekker snel te maken borrelhapje. Vooraf te maken.
Borrelhapjes
0/5
15 min. + 25 min. wachten

Ingrediënten

  • 270 gram vers bladerdeeg (rol)
  • 4 (scharrel)braadworsten
  • 1 ei
  • 1½ el. venkelzaad

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant.

  • Leg met het papier op een bakplaat.

  • Halveer het bladerdeeg in de lengte.

  • Verwijder het vel van de worsten.

  • Leg op elk stuk bladerdeeg net naast het midden in de lengte 2 worsten.

  • Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees. Druk aan met je vingers of met een vork.

  • Splits het ei en klop de eierdooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee.

  • Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.

  • Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.



Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.




  • Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van te voren maken.

  • Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast.

  • Verwarm ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C



Tip:     Je kunt ook grote saucijzenbroodjes maken.

           Houd als oventijd dan ca. 25 minuten aan.



Tip:     Je kunt als vulling ook AH Catalaanse braadworsten gebruiken.



Bron: Allerhande