supersnelle Mini-Saucijzenbroodjes
Een erg lekker snel te maken borrelhapje. Vooraf te maken.
Borrelhapjes
0/5
15 min.
+ 25 min. wachten
+ 25 min. wachten
Ingrediënten
- 270 gram vers bladerdeeg (rol)
- 4 (scharrel)braadworsten
- 1 ei
- 1½ el. venkelzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant.
- Leg met het papier op een bakplaat.
- Halveer het bladerdeeg in de lengte.
- Verwijder het vel van de worsten.
- Leg op elk stuk bladerdeeg net naast het midden in de lengte 2 worsten.
- Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees. Druk aan met je vingers of met een vork.
- Splits het ei en klop de eierdooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee.
- Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.
- Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
- Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van te voren maken.
- Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast.
- Verwarm ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C
Tip: Je kunt ook grote saucijzenbroodjes maken.
Houd als oventijd dan ca. 25 minuten aan.
Tip: Je kunt als vulling ook AH Catalaanse braadworsten gebruiken.
Bron: Allerhande