Stoofvlees in Pindasaus
Het recept voor een heerlijke runderstoof met rijst en sperziebonen of komkommersalade erbij is ook lekker. • Maar wat dacht je van frietjes met stoofvlees in pindasaus?
Hoofdgerecht
0/5
6
180 min.
Ingrediënten
- 1200 gram runderstoofvlees: ríblappen of sukadelappen in blokjes van 5 cm
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper, met zaad, in halve ringetjes
- 1 stukje gember, ter grote van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
- 5 el. pindakaas
- 6 el. ketjap manis
- 400 ml runderbouillon
- 1 tl. laos
- 1 tl. gemalen koriander
- 1 tl. gemalen komijn
- 1 tl. gemalen sereh (citroengras) of 1 verse stengel
- 1 tl. kurkuma
- 250 ml kokosmelk
- olie om te bakken
Bereiding
- Verhit wat olie in een ruime braadpan.
- Laat het vlees rondom bruin worden.
- Voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en de uien toe en laat ze even mee bakken.
- Vervolgens voeg je ook de laos, koriander, komijn, sereh en kurkuma toe.
- Laat de specerijen ook even meebakken.
- Blus af met de bouillon.
- Schenk de kokosmelk en de ketjap manis er ook bij.
- Roer de pindakaas er door zodat er een saus ontstaat.
- Die is eerst wat dun, maar dikt vanzelf in tot pindasaus.
- Zet het vuur heel laag.
- Gebruik eventueel een sudderplaatje.
- Laat het vlees minstens 2,5 uur zachtjes stoven in de pindasaus.
- Langer mag ook!
- Als je aan het eind van de stooftijd de saus nog te dun vindt, laat dan ca. 10 minuten het deksel van de pan.
- Let er wel op dat het niet aanbrandt!
Bron: Lekker Tafelen