Stoofvlees in Pindasaus

Het recept voor een heerlijke runderstoof met rijst en sperziebonen of komkommersalade erbij is ook lekker. • Maar wat dacht je van frietjes met stoofvlees in pindasaus?
Hoofdgerecht
0/5
6
180 min.

Ingrediënten

  • 1200 gram runderstoofvlees: ríblappen of sukadelappen in blokjes van 5 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper, met zaad, in halve ringetjes
  • 1 stukje gember, ter grote van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 5 el. pindakaas
  • 6 el. ketjap manis
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 tl. laos
  • 1 tl. gemalen koriander
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. gemalen sereh (citroengras) of 1 verse stengel
  • 1 tl. kurkuma
  • 250 ml kokosmelk
  • olie om te bakken

Bereiding


  • Verhit wat olie in een ruime braadpan.

  • Laat het vlees rondom bruin worden.

  • Voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en de uien toe en laat ze even mee bakken.

  • Vervolgens voeg je ook de laos, koriander, komijn, sereh en kurkuma toe.

  • Laat de specerijen ook even meebakken.

  • Blus af met de bouillon.

  • Schenk de kokosmelk en de ketjap manis er ook bij.

  • Roer de pindakaas er door zodat er een saus ontstaat.

  • Die is eerst wat dun, maar dikt vanzelf in tot pindasaus.

  • Zet het vuur heel laag.

  • Gebruik eventueel een sudderplaatje.

  • Laat het vlees minstens 2,5 uur zachtjes stoven in de pindasaus.

  • Langer mag ook!

  • Als je aan het eind van de stooftijd de saus nog te dun vindt, laat dan ca. 10 minuten het deksel van de pan.

  • Let er wel op dat het niet aanbrandt!



 



Bron: Lekker Tafelen