Sticky-Toffeepudding

Een typisch Engels nagerecht, waar je weinig werk aan hebt. Je kan het van te voren maken, cake en saus apart houden. Saus iets opwarmen vóór serveren.
Nagerecht
0/5
6
15 min. + 40 min. wachten

Ingrediënten

  • voor de cake:
  • 175 gram dadels, ontpit en fijngesneden
  • 200 ml kokend water
  • 1 theelepel baking soda
  • 60 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • boter om vorm in te vetten
  • voor de saus:
  • 150 gram boter
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 200 ml room

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Doe de fijngesneden dadels in een kom. Schenk hierbij 275 ml kokend water, voeg baksoda toe en laat 5 minuten staan.

  • Mix in een kom de boter en de suiker licht en luchtig.

  • Voeg dan één voor één de eieren toe en schep er als laatste het zelfrijzend bakmeel door.

  • Giet dadels af en meng door het beslag.

  • Laat beslag in een ingevette vorm glijden, bak de pudding in 35-40 minuten gaar.

  • Je kan de gaarheid van de cake checken door er een sateprikker of vork in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.



Om de saus te maken:




  • Laat boter in een pannetje met dikke bodem smelten op laag vuur.

  • Voeg suiker toe en roer tot deze gesmolten is en voeg dan de room toe.

  • Laat op laag vuur enkele minuten pruttelen.

  • Schep een stukje cake uit de vorm en leg op een bordje. Schenk hier de saus over.

  • Geef er eventueel opgeklopte ongezoete slagroom bij.



Enjoy!!


Bron: de Stentor, door Janny van der Heijden