Sticky-Toffeepudding
Een typisch Engels nagerecht, waar je weinig werk aan hebt. Je kan het van te voren maken, cake en saus apart houden. Saus iets opwarmen vóór serveren.
Nagerecht
0/5
6
15 min.
+ 40 min. wachten
+ 40 min. wachten
Ingrediënten
- voor de cake:
- 175 gram dadels, ontpit en fijngesneden
- 200 ml kokend water
- 1 theelepel baking soda
- 60 gram boter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- boter om vorm in te vetten
- voor de saus:
- 150 gram boter
- 300 gram bruine basterdsuiker
- 200 ml room
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de fijngesneden dadels in een kom. Schenk hierbij 275 ml kokend water, voeg baksoda toe en laat 5 minuten staan.
- Mix in een kom de boter en de suiker licht en luchtig.
- Voeg dan één voor één de eieren toe en schep er als laatste het zelfrijzend bakmeel door.
- Giet dadels af en meng door het beslag.
- Laat beslag in een ingevette vorm glijden, bak de pudding in 35-40 minuten gaar.
- Je kan de gaarheid van de cake checken door er een sateprikker of vork in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Om de saus te maken:
- Laat boter in een pannetje met dikke bodem smelten op laag vuur.
- Voeg suiker toe en roer tot deze gesmolten is en voeg dan de room toe.
- Laat op laag vuur enkele minuten pruttelen.
- Schep een stukje cake uit de vorm en leg op een bordje. Schenk hier de saus over.
- Geef er eventueel opgeklopte ongezoete slagroom bij.
Enjoy!!
Bron: de Stentor, door Janny van der Heijden