Spaghetti met Pomodori-Mascarponesaus

Een topcombinatie van rode en romige witte saus , een bord vol spaghetti, gegrilde groenten en je zelfgemaakte heerlijke pomodori- mascarpone pastasaus.
Hoofdgerecht
0/5
2
45 min.

Ingrediƫnten

  • 3 tomaten (bv. roma of pruimtomaat)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram mascarpone
  • 10 Ć  12 blaadjes basilicum
  • 150 gram kipfilet
  • 120 gram spaghetti
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snijd de tomaat, paprika, ui en knoflook in grove stukken en doe in een ovenschaal.

  • Hussel de groenten met olijfolie en ruim peper en zout door elkaar en zet voor 20 minuten in de oven.

  • Meng alle ui, knoflook en de helft van de tomaat en paprika samen met de mascarpone en basilicumblaadjes met een blender of staafmixer tot een gladde saus.

  • Zet de andere helft van de tomaat en paprika even apart.

  • Snijd de kipfilet in blokjes.

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en laat de spaghetti in de pan zitten.

  • Giet dus niet af en spoel niet koud.

  • Laat een wok- of hapjespan warm worden en bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.

  • Kruid de kipblokjes met ruim peper en een beetje zout.

  • Zet het vuur lager en doe de saus met de overige groenten bij de kip en roer goed door.

  • Rasp de Parmezaanse kaas.

  • Schep de gekookte spaghetti uit de pan en voeg toe aan de pastasaus.

  • Warm alles goed door.

  • Garneer met de Parmezaanse kaas en eventueel met een paar blaadjes basilicum.



 



Pomodori pastasaus wordt meestal gemaakt van roma of pruimtomaten.



Mochten deze niet op voorraad zijn in jouw supermarkt, gebruik dan de gewone tomaten.



Bron: Project Gezond