Spaanse Tonijnsalade
Witte bonen zijn populair in de Spaanse keuken en lekker in de salade.
Hoofdgerecht
0/5
4
15 min.
Ingrediƫnten
- 75 gram rucola
- 1 blik artisjokkenharten
- ca. 250 gram gare grote witte bonen
- 6-8 half zongedroogde tomaten
- 5 el. olijfolie
- 2 el. sherry of balsamico-azijn
- 1 teen knoflook
- 2 blikjes tonijn
- enkele groene of zwarte olijven zonder pit
- 2 lente-uitjes
- versgemalen peper
Bereiding
- Maak als eerste de dressing.
- Meng olie en azijn en pers hierboven de knoflook uit.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat artisjokken uitlekken en halveer ze.
- Snijd de tomaatjes in 2 of 3 stukken.
- Laat tonijn uitlekken.
- Halveer olijven en snijd lente-uitjes in ringetjes.
- Meng een deel van de dressing met de rucola en de rest met de witte bonen en de halve artisjokken.
- Schep rucola over in een grote schaal, voeg bonen en artisjokken toe en schep om.
- Verdeel tonijn, tomaatjes, olijven en lente-uitjes hierover en bestrooi met versgemalen peper.
Bron: Janny van der Heijden.