Spaanse Tonijnsalade

Witte bonen zijn populair in de Spaanse keuken en lekker in de salade.
Hoofdgerecht
0/5
4
15 min.

Ingrediƫnten

  • 75 gram rucola
  • 1 blik artisjokkenharten
  • ca. 250 gram gare grote witte bonen
  • 6-8 half zongedroogde tomaten
  • 5 el. olijfolie
  • 2 el. sherry of balsamico-azijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 blikjes tonijn
  • enkele groene of zwarte olijven zonder pit
  • 2 lente-uitjes
  • versgemalen peper

Bereiding


  • Maak als eerste de dressing.

  • Meng olie en azijn en pers hierboven de knoflook uit.

  • Breng op smaak met zout en peper.

  • Laat artisjokken uitlekken en halveer ze.

  • Snijd de tomaatjes in 2 of 3 stukken.

  • Laat tonijn uitlekken.

  • Halveer olijven en snijd lente-uitjes in ringetjes.

  • Meng een deel van de dressing met de rucola en de rest met de witte bonen en de halve artisjokken.

  • Schep rucola over in een grote schaal, voeg bonen en artisjokken toe en schep om.

  • Verdeel tonijn, tomaatjes, olijven en lente-uitjes hierover en bestrooi met versgemalen peper.



Bron: Janny van der Heijden.