Snelle Spaghetti Carbonara

In een originele pasta carbonara hoort geen room. Toch wordt het in veel recepten toegevoegd, zo ook in dit recept. Niet traditioneel, maar deze variant smaakt héél goed!
Hoofdgerecht
0/5
2
20 min.

Ingrediënten

  • 130 gram spaghetti (ongekookt gewicht)
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 60 ml. kookroom light
  • 10 gram peterselie
  • 25 gram geraspte kaas Italiaanse kaas

Bereiding


  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Bak de spekreepjes in ongeveer 6 minuten gaar.

  • Bak de laatste minuut ook de (fijngesneden) knoflook even mee.

  • Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier.

  • Meng in een grote kom (of ovenschaal) het ei met de room en 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  • Voeg ook wat peper en zout toe.

  • Als de pasta gaar is haal je deze met een tang (of twee vorken) uit de pan en leg je dit boven op het mengsel van ei en room.

  • Er mag gerust wat kookvocht van de pasta meekomen.

  • Vervolgens roer je de pasta goed door het mengsel zodat het ei stolt.

  • Voeg als laatste de spekreepjes en knoflook toe en strooi de kaas en wat verse peterselie over het gerecht.

  • Om het stollen van het ei een beetje te helpen kun je de schaal waarin het mengsel zit de laatste paar minuten bovenop de pastapan zetten (in plaats van het pannendeksel).

  • Bijkomend voordeel is dat het gerecht ook langer warm blijft in de voorverwarmde schaal.

  • Officieel hoort bij een pasta carbonara de Italiaanse pecorino kaas.

  • Dit is een rauwmelkse kaas die je dus niet mag hebben als je zwanger bent.

  • Andere Italiaanse kazen zoals Parmigiano Reggiano en Grana Padano zijn ook heerlijk bij deze pasta.

  • Serveer deze pasta met een frisse en lichte salade.



Bron: Project Gezond