Siciliaanse Pasta
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.
Ingrediƫnten
- 350-400 gram (verse) spaghetti
- 1 kg verse tomaten
- 2 el. rozijnen
- 2 tenen knoflook
- 3 el. olijfolie
- zout, peper
- 2 el. pijnboompitten
- 1 volle el. kappertjes
- 2 el. zwarte olijven
Bereiding
- Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg in heet water.
- Verwijder velletjes.
- Snijd in vieren en verwijder kern en zaadjes.
- Week rozijnen in heet water.
- Pel knoflook en hak fijn.
- Verwarm olie in ruime pan en fruit knoflook 1 minuut.
- Voeg stukjes tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
- Ongeveer 15-20 minuten laten pruttelen.
- Rooster pijnboompitten goudkleurig.
- Spoel kappertjes onder stromende kraan.
- Hak olijven grof.
- Meng kappertjes, uitgelekte rozijnen en olijven door de saus en laat kort warm worden.
- Kook intussen de spaghetti beetgaar.
- Meng vlak voor het serveren de pijnboompitten door de saus.
- Giet de pasta af en serveer met de saus.
- Lekker met Parmezaanse kaas of Pecorino.
Bron: Janny van der Heijden