Siciliaanse Pasta

Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 350-400 gram (verse) spaghetti
  • 1 kg verse tomaten
  • 2 el. rozijnen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el. olijfolie
  • zout, peper
  • 2 el. pijnboompitten
  • 1 volle el. kappertjes
  • 2 el. zwarte olijven

Bereiding


  • Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg in heet water.

  • Verwijder velletjes.

  • Snijd in vieren en verwijder kern en zaadjes.

  • Week rozijnen in heet water.

  • Pel knoflook en hak fijn.

  • Verwarm olie in ruime pan en fruit knoflook 1 minuut.

  • Voeg stukjes tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.

  • Ongeveer 15-20 minuten laten pruttelen.

  • Rooster pijnboompitten goudkleurig.

  • Spoel kappertjes onder stromende kraan.

  • Hak olijven grof.

  • Meng kappertjes, uitgelekte rozijnen en olijven door de saus en laat kort warm worden.

  • Kook intussen de spaghetti beetgaar.

  • Meng vlak voor het serveren de pijnboompitten door de saus.

  • Giet de pasta af en serveer met de saus.

  • Lekker met Parmezaanse kaas of Pecorino.



Bron: Janny van der Heijden