Sesamgamba's
Hoisinsaus is een zoete Aziatische saus van gefermenteerde sojabonen!
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 3 thl. sesamzaad
- 2 el. olijfolie
- 400 gram gamba's (diepvries, gepeld, met staart)
- 4 lente-uitjes (fijngehakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 200 gram sperziebonen , in stukjes
- ½ broccoli (in roosjes)
- 2 wortels (in reepjes)
- 125 ml hoisinsaus
- 2 el. citroensap
Bereiding
- Bereid zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op verpakking.
- Rooster sesamzaad 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Doe sesamzaad in een kom en laat afkoelen.
- Verwarm 1 el. olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de gamba's 3-4 minuten in de koekenpan tot ze lichtroze kleuren. zet apart.
- Verwarm overige olijfolie in koekenpan.
- Bak lente-uitjes, rode paprika, sperziebonen, broccoli en wortels 2-3 minuten in de koekenpan.
- Voeg hoisinsaus, citroensap en 65 ml water toe.
- Laat 3-4 minuten zachtjes koken.
- Roer de gamba's en de helft van geroosterde sesamzaad erdoorheen.
- Bestrooi met overige sesamzaad.
Serveer met de zilvervliesrijst!
Bron: Allerhande