Sesamgamba's

Hoisinsaus is een zoete Aziatische saus van gefermenteerde sojabonen!
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 3 thl. sesamzaad
  • 2 el. olijfolie
  • 400 gram gamba's (diepvries, gepeld, met staart)
  • 4 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 200 gram sperziebonen , in stukjes
  • ½ broccoli (in roosjes)
  • 2 wortels (in reepjes)
  • 125 ml hoisinsaus
  • 2 el. citroensap

Bereiding


  • Bereid zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op verpakking.

  • Rooster sesamzaad 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Doe sesamzaad in een kom en laat afkoelen.

  • Verwarm 1 el. olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.

  • Bak de gamba's 3-4 minuten in de koekenpan tot ze lichtroze kleuren. zet apart.

  • Verwarm overige olijfolie in koekenpan.

  • Bak lente-uitjes, rode paprika, sperziebonen, broccoli en wortels 2-3 minuten in de koekenpan.

  • Voeg hoisinsaus, citroensap en 65 ml water toe.

  • Laat 3-4 minuten zachtjes koken.

  • Roer de gamba's  en de helft van geroosterde sesamzaad erdoorheen.

  • Bestrooi met overige sesamzaad.



Serveer met de zilvervliesrijst!



Bron: Allerhande