Selderijsoep

Makkelijk voor lunch of als voorgerecht.
Voorgerecht
3/5
4
25 min.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 0,5 knolselderij, geschild en in stukken
  • 1 bos bleekselderij, in stukken
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 eetlepels crème fraîche (light)
  • zout en peper
  • staafmixer

Bereiding


  1. Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de stukken knolselderij en de stukken bleekselderij toe en bak het geheel circa 2 minuten.

  2. Blus af met 1,5 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de soep op laag vuur circa               15 minuten met het deksel op de pan.

  3. Pureer de soep met de staafmixer tot een egaal mengsel en breng op smaak met de crème fraîche, zout en peper.

  4. Garneer de soep met het groen van de bleekselderij.



Bron: Allerhande