Selderijsoep
Makkelijk voor lunch of als voorgerecht.
Voorgerecht
3/5
4
25 min.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 0,5 knolselderij, geschild en in stukken
- 1 bos bleekselderij, in stukken
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 eetlepels crème fraîche (light)
- zout en peper
- staafmixer
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de stukken knolselderij en de stukken bleekselderij toe en bak het geheel circa 2 minuten.
- Blus af met 1,5 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de soep op laag vuur circa 15 minuten met het deksel op de pan.
- Pureer de soep met de staafmixer tot een egaal mengsel en breng op smaak met de crème fraîche, zout en peper.
- Garneer de soep met het groen van de bleekselderij.
Bron: Allerhande