Saté zonder stokjes met Groente en Rijst

Erg lekker en snel klaar!
Hoofdgerecht
0/5
4
45 min.

Ingrediënten

  • groente en rijst:
  • 300 gram rijst
  • 50 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • 2 el. chilisaus
  • 100 ml. water
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • saté:
  • 400 gram kipfilet
  • zonnebloemolie
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. sojasaus
  • 1 el. chilisaus
  • 100 ml. water
  • 4 el. pindakaas

Bereiding


  • Kook rijst.

  • Breng azijn suiker, chilisaus, water, beetje zout aan de kook.

  • Snijd komkommer in plakjes.

  • Ui in halve ringen.

  • Paksoi in repen.

  • Paprika in reepjes.

  • Doe de groenten in een kom en giet de marinade erover en laat 10 minuten marineren.Langer kan ook, maar voeg dan vlak voor serveren het groen van de paksoi toe. Blijft het knapperig.

  • Snijd kipfilet in blokjes.

  • Bak kipfilet in ca. 8 minuten rondom bruin.

  • Breng ketjap, soja, chilisaus en water aan de kook.

  • Al roerend pindakaas toevoegen.

  • Kook 4 minuten door tot een gladde saus. Te dun meer pindakaas, te dik water of melk toevoegen tot gewenste dikte.

  • Kipblokjes erdoor roeren.



Klaar! Eet smakelijk!



Bron: 24Kitchen