Sandwiches met komkommer en gerookte zalm
Het maken van een sandwich met zalm en komkommer is erg makkelijk. Een perfect brunchgerecht of lekker bij de high tea.
Lunchgerecht
0/5
ca. 16
30 min.
Ingrediënten
- SANDWICHES met KOMKOMMER
- 1 komkommer
- 1 eidooier (hardgekookt)
- 1 el (zachte) mosterd
- 1 el mierikswortel crème
- 1 el poedersuiker
- 1/4 tl cayennepoeder
- 1/4 sap van citroen
- 2 el appelcider
- 150 g crème fraîche
- 1/4 tl (zee)zout
- 10 sneetjes wit casino
- SANDWICHES met GEROOKTE ZALM
- 250 gram dungesneden gerookte zalm
- 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
- 1/4 sap van citroen
- 2 el melk
- 1 bosje bieslook
- 10 sneetjes wit casino
Bereiding
Sandwiches met Komkommer:
- Pureer voor de sandwichspread met een staafmixer de gekookte eidooier, mosterd, mierikswortel, suiker, cayennepeper, sap van de citroen, azijn, crème fraîche en het zout.
- Snijd de komkommer met schil in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een kaasschaaf of mandoline gebruiken.
- Besmeer alle sneetjes met de sandwichspread.
- Beleg 5 sneetjes brood royaal met komkommer.
- Leg de andere 5 hier bovenop en druk goed aan.
- Snijd de korsten rondom af. Snijd de sandwich schuin in vieren.
Sandwiches met Gerookte Zalm:
- Snijd de bieslook fijn. Roer de roomkaas glad. Voeg het sap van de citroen en de melk toe en roer tot een gladde crème.
- Meng de bieslook erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas.
- Beleg 5 van de sneetjes met gerookte zalm en leg de andere sneetjes erop.
- Druk de sandwiches goed aan en snijd de korsten rondom af.
- Snijd de sandwiches schuin in vieren.
Bron: 24Kitchen Rudolph van Veen