Sandwiches met komkommer en gerookte zalm

Het maken van een sandwich met zalm en komkommer is erg makkelijk. Een perfect brunchgerecht of lekker bij de high tea.
Lunchgerecht
0/5
ca. 16
30 min.

Ingrediënten

  • SANDWICHES met KOMKOMMER
  • 1 komkommer
  • 1 eidooier (hardgekookt)
  • 1 el (zachte) mosterd
  • 1 el mierikswortel crème
  • 1 el poedersuiker
  • 1/4 tl cayennepoeder
  • 1/4 sap van citroen
  • 2 el appelcider
  • 150 g crème fraîche
  • 1/4 tl (zee)zout
  • 10 sneetjes wit casino
  • SANDWICHES met GEROOKTE ZALM
  • 250 gram dungesneden gerookte zalm
  • 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 1/4 sap van citroen
  • 2 el melk
  • 1 bosje bieslook
  • 10 sneetjes wit casino

Bereiding

Sandwiches met Komkommer:




  • Pureer voor de sandwichspread met een staafmixer de gekookte eidooier, mosterd, mierikswortel, suiker, cayennepeper, sap van de citroen, azijn, crème fraîche en het zout.

  • Snijd de komkommer met schil in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een kaasschaaf of mandoline gebruiken. 

  • Besmeer alle sneetjes met de sandwichspread.

  • Beleg 5 sneetjes brood royaal met komkommer. 

  • Leg de andere 5 hier bovenop en druk goed aan. 

  • Snijd de korsten rondom af. Snijd de sandwich schuin in vieren.  



Sandwiches met Gerookte Zalm:




  • Snijd de bieslook fijn. Roer de roomkaas glad. Voeg het sap van de citroen en de melk toe en roer tot een gladde crème. 

  • Meng de bieslook erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

  • Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas.

  • Beleg 5  van de sneetjes met gerookte zalm en leg de andere sneetjes erop. 

  • Druk de sandwiches goed aan en snijd de korsten rondom af. 

  • Snijd de sandwiches schuin in vieren.  



Bron: 24Kitchen Rudolph van Veen