Saltimbocca Con Pomodori
Saltimbocca - Italiaans voor `springt in de mond`
Hoofdgerecht
3/5
4
35 min.
Ingrediënten
- 8 el. olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el. balsamicoazijn
- 500 gram tomaten (pomodori), in blokjes
- 225 gram geroosterde paprika's (pot), grof gesneden
- 4 ongepaneerde varkensschnitzels of kalfsschnitzels
- 8 plakken parmaham
- ½ bosje salie of basilicum
- 250 gram kastanjechampignons, schoongeveegd, in kwarten
- 100 ml witte wijn
- vershoudfolie
- cocktailprikkers
Bereiding
- Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
- Blus af met de balsamicoazijn.
- Schep de tomaten en paprika erdoor en bak ze 3-4 minuten mee.
- Pureer met een staafmixer tot een saus.
- Bedek de schnitzels met vershoudfolie en druk ze platter met een deegroller of pan.
- Verdeel er de parmaham en salieblaadjes over.
- Vouw dubbel en steek het vlees vast met prikkers. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie.
- Bak hierin het vlees 3 minuten en keer om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons met de italiaanse kruiden.
- Bestrooi met peper. Neem het vlees uit de pan.
- Voeg de wijn toe aan het bakvet en kook iets in.
- Voeg de tomatensaus toe.
- Serveer de saus met de saltimbocca en de kastanjechampignons erop.
Tip: bereid het berecht eens met kipfilet in een oven van 180°C. Omwikkel de kip met parmaham en steek de salieblaadjes erop. Bak ca. 20 minuten tot de ham krokant en de kip gaar is.
Bron: Allerhande