Saltimbocca Con Pomodori

Saltimbocca - Italiaans voor `springt in de mond`
Hoofdgerecht
3/5
4
35 min.

Ingrediënten

  • 8 el. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el. balsamicoazijn
  • 500 gram tomaten (pomodori), in blokjes
  • 225 gram geroosterde paprika's (pot), grof gesneden
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels of kalfsschnitzels
  • 8 plakken parmaham
  • ½ bosje salie of basilicum
  • 250 gram kastanjechampignons, schoongeveegd, in kwarten
  • 100 ml witte wijn
  • vershoudfolie
  • cocktailprikkers

Bereiding


  • Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.

  • Blus af met de balsamicoazijn.

  • Schep de tomaten en paprika erdoor en bak ze               3-4 minuten mee.

  • Pureer met een staafmixer tot een saus.

  • Bedek de schnitzels met vershoudfolie en druk ze platter met een deegroller of pan.

  • Verdeel er de parmaham en salieblaadjes over.

  • Vouw dubbel en steek het vlees vast met prikkers. Bestrooi met zout en peper. 

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie.

  • Bak hierin het vlees 3 minuten en keer om. Bak de andere kant nog 3-4 minuten.

  • Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons met de italiaanse kruiden.

  • Bestrooi met peper. Neem het vlees uit de pan.

  • Voeg de wijn toe aan het bakvet en kook iets in.

  • Voeg de tomatensaus toe.

  • Serveer de saus met de saltimbocca en de kastanjechampignons erop.



Tip: bereid het berecht eens met kipfilet in een oven van 180°C. Omwikkel de kip met parmaham en steek de salieblaadjes erop. Bak ca. 20 minuten tot de ham krokant en de kip gaar is.



Bron: Allerhande