Runderstoofpot met bier

Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.
Hoofdgerecht
3/5
4
200 min.

Ingrediënten

  • 600 g doorregen runderlappen
  • 2 thl. chilipoeder
  • 50 g boter
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 300 g koolraap (zak panklaar) òf winterwortel
  • 1 vleesbouillontablet
  • 330 ml Premium Pilsener
  • 2 dl kraanwater
  • 3 plakjes ontbijtkoek

Bereiding


  • Laat runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken.

  • Bestrooi met zout, peper en chilipoeder.

  • Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin.

  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.

  • Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap/winterwortel door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee.

  • Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 2 dl warm water bij het vlees.

  • Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2½ - 3 uur zachtjes gaar stoven.

  • Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht. Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.                       variatietip: Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.



Bron: Allerhande