Runderstoofpot met bier
Door het bier en de ontbijtkoek wordt dit stoofgerecht een beetje zoet.
Hoofdgerecht
3/5
4
200 min.
Ingrediënten
- 600 g doorregen runderlappen
- 2 thl. chilipoeder
- 50 g boter
- 2 tenen knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 300 g koolraap (zak panklaar) òf winterwortel
- 1 vleesbouillontablet
- 330 ml Premium Pilsener
- 2 dl kraanwater
- 3 plakjes ontbijtkoek
Bereiding
- Laat runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken.
- Bestrooi met zout, peper en chilipoeder.
- Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin.
- Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.
- Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap/winterwortel door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee.
- Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 2 dl warm water bij het vlees.
- Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2½ - 3 uur zachtjes gaar stoven.
- Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht. Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. variatietip: Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.
Bron: Allerhande