Romig visstoofpotje
Hoofdgerecht
4/5
4
20 min.
Ingrediƫnten
- 200 g scholfilet
- 200 g koolvis- (of kabeljauwfilet (vers of diepvries))
- 1 el. boter
- 300 gram prei (in ringetjes)
- 200 gram peultjes
- 200 ml witte wijn
- 200 ml kookroom
- 2 el. kruidenmix (gemengde kruiden, vers of diepvries)
- 2 el. citroensap
- 1 bakje gekookte mosselen (mosselvlees, 150 g)
Bereiding
- Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes.
- In hapjespan boter smelten en prei 5 min. zachtjes bakken.
- Peultjes 1 min. meebakken.
- Wijn en kookroom toevoegen en aan de kook brengen.
- Kruiden, citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.
- Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen.
- Op laag vuur 8 min. stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 min. verwarmen.
- Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.
- Tip: Voor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt.
Bron: Allerhande