Romig visstoofpotje

Hoofdgerecht
4/5
4
20 min.

Ingrediƫnten

  • 200 g scholfilet
  • 200 g koolvis- (of kabeljauwfilet (vers of diepvries))
  • 1 el. boter
  • 300 gram prei (in ringetjes)
  • 200 gram peultjes
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 2 el. kruidenmix (gemengde kruiden, vers of diepvries)
  • 2 el. citroensap
  • 1 bakje gekookte mosselen (mosselvlees, 150 g)

Bereiding


  • Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes.

  • In hapjespan boter smelten en prei 5 min. zachtjes bakken.

  • Peultjes 1 min. meebakken.

  • Wijn en kookroom toevoegen en aan de kook brengen.

  • Kruiden, citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.

  • Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen.

  • Op laag vuur 8 min. stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 min. verwarmen.

  • Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.

  • Tip: Voor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt.



Bron: Allerhande