Rode Koolcrumble
Een heerlijk en eenvoudig te maken Kerstrecept!
Bijgerecht
0/5
4
20 min.
+ 35 min. wachten
+ 35 min. wachten
Ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen
- 1 rode kool
- 2 el. boter
- 1 rode ui
- 200 ml. bessensap, nog lekkerder rode port
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblaadje
- 1 el. maïzena
- 100 gram walnoten
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 2 appels, Elstar
- 2 el. rozijnen
- 1 thl. kaneel
- 1 el. suiker
Bereiding
- Schil en snijd de aardappels in parten en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met een beetje zout.
- Giet af en laat ze afkoelen.
- Snijd de rode kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in fijne reepjes.
- Smelt de helft van de boter in een ruime pan, pel en snipper de ui en fruit glazig in de boter.
- Voeg rode kool, bessensap of port, kruidnagels, kaneelstokje en laurier toe en leg deksel op de pan.
- Smoor kool ca. 30 minuten.
- Breng de kool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Roer de maïzena aan met een beetje water en roer door de rode kool.
- Kook ca. 1 minuut door tot de kool mooi glanst.
- Haal laurierblaadje en kaneelstokje eruit.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Verkruimel de aardappels en meng ze met de walnoten, ei en een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis.
- Meng de appel, rozijnen, kaneel en suiker.
- Vet een ovenschaal in en schep de rode kool in de ovenschaal.
- Verdeel hier het appelmengsel over, dan het aardappelmengsel en daarna het paneermeel.
- Leg er klontjes boter op.
- Bak de crumble in de oven ca. 30 minuten goudbruin en krokant.
Eet smakelijk!
Bron: 24Kitchen, Rudolph van Veen.