Rode Koolcrumble

Een heerlijk en eenvoudig te maken Kerstrecept!
Bijgerecht
0/5
4
20 min. + 35 min. wachten

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 rode kool
  • 2 el. boter
  • 1 rode ui
  • 200 ml. bessensap, nog lekkerder rode port
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el. maïzena
  • 100 gram walnoten
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 2 appels, Elstar
  • 2 el. rozijnen
  • 1 thl. kaneel
  • 1 el. suiker

Bereiding


  • Schil en snijd de aardappels in parten en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met een beetje zout.

  • Giet af en laat ze afkoelen.

  • Snijd de rode kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in fijne reepjes.

  • Smelt de helft van de boter in een ruime pan, pel en snipper de ui en fruit glazig in de boter.

  • Voeg rode kool, bessensap of port, kruidnagels, kaneelstokje en laurier toe en leg deksel op de pan.

  • Smoor kool ca. 30 minuten.

  • Breng de kool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

  • Roer de maïzena aan met een beetje water en roer door de rode kool.

  • Kook ca. 1 minuut door tot de kool mooi glanst.

  • Haal laurierblaadje en kaneelstokje eruit.



 




  • Verwarm de oven voor op 180°.

  • Verkruimel de aardappels en meng ze met de walnoten, ei en een beetje zout en versgemalen peper.

  • Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis.

  • Meng de appel, rozijnen, kaneel en suiker.

  • Vet een ovenschaal in en schep de rode kool in de ovenschaal.

  • Verdeel hier het appelmengsel over, dan het aardappelmengsel en daarna het paneermeel.

  • Leg er klontjes boter op.

  • Bak de crumble in de oven ca. 30 minuten goudbruin en krokant.



 



Eet smakelijk!



Bron: 24Kitchen, Rudolph van Veen.