Rijstnoedels met Garnalen en Taugé

Gemakkelijk te maken heerlijk Oosters gerecht. Een favoriet!
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.

Ingrediënten

  • 200 gram rijstnoedels
  • 1 el. plantaardige olie
  • 200 gram grote garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 100 gram wortel
  • 1 rode peper
  • 3 el. chilisaus
  • 1 el. tamarindepasta
  • 2 el. vissaus
  • 2 el. bruine basterdsuiker
  • 125 gram taugé
  • 10 gram koriander
  • 4 lente-uien
  • 1 limoen
  • 60 gram gezouten pinda's

Bereiding


  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Spoel af met koud water en laat uitlekken.

  • Verhit in een wok 1 el. olie.

  • Voeg garnalen toe en pers er de knoflook boven uit en bak garnalen in 3 minuten gaar.

  • Haal ze uit de pan.

  • Voeg de eieren toe en roerbak ze. 

  • Rasp de wortel en snijd chilipeper fijn.

  • Meng de chilipeper, chilisaus, tamarindepasta, vissaus en basterdsuiker met het ei.

  • Laat de suiker volledig smelten in de pan.

  • Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer goed door.

  • Voeg de wortels, taugé en garnalen toe en wok nog 1 minuut op hoog vuur mee.

  • Snijd koriander fijn en lente-uien in ringetjes en limoen in partjes.

  • Hak pinda's grof. 

  • Serveer de rijstnoedels met de koriander, limoen en pinda's..



Tip: Voor de variatie neem ik wel eens een zak Thaise roerbakgroenten in plaats van wortels, taugé en lente-uitjes. Deze voeg ik ook op het laatst toe en laat alles even goed doorwarmen, Ook heerlijk en wat sneller!



   



Bron: De Stentor