Rijstnoedels met Garnalen en Taugé
Gemakkelijk te maken heerlijk Oosters gerecht. Een favoriet!
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.
Ingrediënten
- 200 gram rijstnoedels
- 1 el. plantaardige olie
- 200 gram grote garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 100 gram wortel
- 1 rode peper
- 3 el. chilisaus
- 1 el. tamarindepasta
- 2 el. vissaus
- 2 el. bruine basterdsuiker
- 125 gram taugé
- 10 gram koriander
- 4 lente-uien
- 1 limoen
- 60 gram gezouten pinda's
Bereiding
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit in een wok 1 el. olie.
- Voeg garnalen toe en pers er de knoflook boven uit en bak garnalen in 3 minuten gaar.
- Haal ze uit de pan.
- Voeg de eieren toe en roerbak ze.
- Rasp de wortel en snijd chilipeper fijn.
- Meng de chilipeper, chilisaus, tamarindepasta, vissaus en basterdsuiker met het ei.
- Laat de suiker volledig smelten in de pan.
- Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer goed door.
- Voeg de wortels, taugé en garnalen toe en wok nog 1 minuut op hoog vuur mee.
- Snijd koriander fijn en lente-uien in ringetjes en limoen in partjes.
- Hak pinda's grof.
- Serveer de rijstnoedels met de koriander, limoen en pinda's..
Tip: Voor de variatie neem ik wel eens een zak Thaise roerbakgroenten in plaats van wortels, taugé en lente-uitjes. Deze voeg ik ook op het laatst toe en laat alles even goed doorwarmen, Ook heerlijk en wat sneller!
Bron: De Stentor