Quinoa met tonijn
Quinoa is een echte superfood. De korrels bevatten veel eiwit, vitamintes B2 en E en de mineralen ijzer, koper en magnesium
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- 1 el. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 70 gram tomatenpuree, klein blikje
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 280 gram tonijn (blik, op water, uitgelekt)
- 2 eetlepels kappertjes
- 250 gram kerstomaten (gehalveerd)
- 1 bosje peterselie (grof gehakt)
- zout en peper
Bereiding
- Bereid quinoa volgens aanwijzingen op verpakking.
- Verhit ondertussen olijfolie in koekenpan op matig vuur en fruit de ui en de knoflook ca. 1 minuut aan.
- Voeg tomatenpuree, paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer ca.1 minuut door.
- Voeg de quinoa toe en meng alles goed door elkaar.
- Spatel tonijn, kappertjes, kerstomaten en peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Bron: Gezond eten Magazine