Quinoa met tonijn

Quinoa is een echte superfood. De korrels bevatten veel eiwit, vitamintes B2 en E en de mineralen ijzer, koper en magnesium
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 1 el. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 70 gram tomatenpuree, klein blikje
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 280 gram tonijn (blik, op water, uitgelekt)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 250 gram kerstomaten (gehalveerd)
  • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
  • zout en peper

Bereiding


  • Bereid quinoa volgens aanwijzingen op verpakking.

  • Verhit ondertussen olijfolie in koekenpan op matig vuur en fruit de ui en de knoflook ca. 1 minuut aan.

  • Voeg tomatenpuree, paprikapoeder en  komijnpoeder toe en roer ca.1 minuut door.

  • Voeg de quinoa toe en meng alles goed door elkaar.

  • Spatel tonijn, kappertjes, kerstomaten en peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.



Bron: Gezond eten Magazine