Pompoensoep

Als je deze hartverwarmende soep wilt aankleden, voeg dan een halve theelepel paprikapoeder toe of strooi er wat uitgebakken chorizokruimels over vlak voor het serveren.
Voorgerecht
4/5
6-8
60 min.

Ingrediƫnten

  • olijfolie
  • 2 plakjes gerookt spek, in stukken of 50 g spekblokjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 1 kleine struik bleekselderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • paar takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 1 biologische pompoen (1 kg)
  • 0,25 theelepel chilivlokken
  • 0,25 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 liter groentebouillon van tablet
  • extra vierge olijfolie

Bereiding


  1. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 minuten zacht.

  2. Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  3. Doe de pompoen samen met de chilivlokken en paprika in de pan. Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 minuten onder af en toe roeren, of tot de pompoen zacht en bijna gaar is.

  4. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.

  5. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.



Bron: Allerhande