Pittige Kerriesoep
Pittig wordt ‘ie zeker, deze smaakvolle kerriesoep. Kan jij extra veel pit aan? Gebruik dan een deel van de zaadjes uit de rode peper in je soep.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 2 groentebouillonblokjes
- 60 gram bosui
- 100 gram taugé
- 30 gram boter
- 10 gram kerriepoeder
- 25 gram bloem
- 150 ml. kokosmelk
- 150 gram paksoi (stengels)
- 100 gram rijst
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 80 gram cashewnoten
- 1 rode peper
Bereiding
- Los de bouillonblokjes op in 1 liter water en houd de bouillon warm.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd ze in plakjes of partjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper fijn.
- Was de paksoi en snijd de stengels in stukken van 1 à 2 centimeter.
- Snij de bosui in dunne ringen.
- Overgiet de taugé met kokend water.
- Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met het kerriepoeder zachtjes aan.
- Voeg de bloem toe en laat een paar minuten gaar bakken. Blijf goed roeren.
- Voeg de kokosmelk en ongeveer 600 milliliter bouillon toe.
- Breng dit al roerend aan de kook en voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Voeg de rijst, paksoi en taugé toe en laat dit een paar minuten meewarmen.
- Maak de soep verder op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
- Serveer de soep met de bosui, cashewnoten en het ei.
Tips en tricks
- In plaats van rijst kun je ook (rijst)noedels gebruiken.
- Breek ze voordat je ze gaat bereiden, zodat de soep makkelijk te eten blijft.
Bron: Project Gezond