Pittige Kerriesoep

Pittig wordt ‘ie zeker, deze smaakvolle kerriesoep. Kan jij extra veel pit aan? Gebruik dan een deel van de zaadjes uit de rode peper in je soep.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 60 gram bosui
  • 100 gram taugé
  • 30 gram boter
  • 10 gram kerriepoeder
  • 25 gram bloem
  • 150 ml. kokosmelk
  • 150 gram paksoi (stengels)
  • 100 gram rijst
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 rode peper

Bereiding


  • Los de bouillonblokjes op in 1 liter water en houd de bouillon warm.

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  • Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd ze in plakjes of partjes.

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper fijn.

  • Was de paksoi en snijd de stengels in stukken van 1 à 2 centimeter.

  • Snij de bosui in dunne ringen.

  • Overgiet de taugé met kokend water.

  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met het kerriepoeder zachtjes aan.

  • Voeg de bloem toe en laat een paar minuten gaar bakken. Blijf goed roeren.

  • Voeg de kokosmelk en ongeveer 600 milliliter bouillon toe.

  • Breng dit al roerend aan de kook en voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.

  • Voeg de rijst, paksoi en taugé toe en laat dit een paar minuten meewarmen.

  • Maak de soep verder op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.

  • Serveer de soep met de bosui, cashewnoten en het ei.



Tips en tricks




  • In plaats van rijst kun je ook (rijst)noedels gebruiken.

  • Breek ze voordat je ze gaat bereiden, zodat de soep makkelijk te eten blijft.



Bron: Project Gezond