Pittige Bruine Bonensoep

Deze stevige maaltijdsoep is lekker en gemakkelijk, als er geen tijd is om uitgebreid te koken.
Hoofdgerecht
3/5
4-5
30 min.

Ingrediënten

  • 3 el. boter
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ gehakte rode peper
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 1 preitje, in ringen
  • 750 gram bruine bonen (of kapucijners) blik of pot
  • klein laurierblaadje
  • snuf gemalen kruidnagel
  • 1 ltr. bouillon (blokje)
  • 250 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • zoete ketjap of beetje keukenstroop

Bereiding


  • Doe 2 el. boter in (soep)pan.

  • Fruit hierin ui, rode peper, paprikablokjes en preiringen.

  • De helft van bruine bonen (kapucijners) pureren.

  • De puree met de rest van bruine bonen, laurierblaadje, kruidnagel en 1 ltr. bouillon toevoegen en aan de kook brengen.

  • De soep in halfgesloten pan ca. 20 minuten laten sudderen tot groenten zacht zijn. Eventueel vocht toevoegen.

  • Ondertussen in koekenpan in 1 el. boter rundergehakt rul en bruin bakken.

  • Het gehakt toevoegen aan de soep.

  • Op smaak brengen met zout, peper en zoete ketjap of een beetje keukenstroop.



Bron: Libelle