Pittige Bruine Bonensoep
Deze stevige maaltijdsoep is lekker en gemakkelijk, als er geen tijd is om uitgebreid te koken.
Hoofdgerecht
3/5
4-5
30 min.
Ingrediënten
- 3 el. boter
- 1 gesnipperde ui
- ½ gehakte rode peper
- ½ rode paprika in blokjes
- 1 preitje, in ringen
- 750 gram bruine bonen (of kapucijners) blik of pot
- klein laurierblaadje
- snuf gemalen kruidnagel
- 1 ltr. bouillon (blokje)
- 250 gram rundergehakt
- zout en peper
- zoete ketjap of beetje keukenstroop
Bereiding
- Doe 2 el. boter in (soep)pan.
- Fruit hierin ui, rode peper, paprikablokjes en preiringen.
- De helft van bruine bonen (kapucijners) pureren.
- De puree met de rest van bruine bonen, laurierblaadje, kruidnagel en 1 ltr. bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
- De soep in halfgesloten pan ca. 20 minuten laten sudderen tot groenten zacht zijn. Eventueel vocht toevoegen.
- Ondertussen in koekenpan in 1 el. boter rundergehakt rul en bruin bakken.
- Het gehakt toevoegen aan de soep.
- Op smaak brengen met zout, peper en zoete ketjap of een beetje keukenstroop.
Bron: Libelle