Pindadressing

Pindasaus is populair, maar een dressing op basis van pindakaas wordt minder gegeten. En toch is die minstens zo lekker! Over een knapperige groentesalade, bij een salade met kip! Probeer maar eens.
Overig
0/5
10 min.

Ingrediënten

  • 4 el. lekkere romige pindakaas
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. honing
  • 1½ - 2 el. citroen- of limoensap
  • 3 tl. sesamolie
  • 1 el. arachide- of zonnebloemolie
  • mespunt sambal

Bereiding


  • Doe de pindakaas in een kom.

  • Pel de teen knoflook en pers deze hierboven uit.

  • Voeg al roerend sojasaus. citroen- of limoensap toe.

  • Roer tot een glad geheel en meng dan krachtig roerend in een dunne straal sesamolie en arachide- of zonnebloemolie toe.

  • Proef en breng eventueel op smaak met wat tabasco op bijvoorbeeld wat sambal.



 



De dressing is ook heerlijk bj een populaire pokebowl. Een kom met als basis rijst en sla met daarop veel groente, vis, schaal- en schelpdieren of kip met deze lekkere dressing en een topping. Bijvoorbeeld met gehakte pinda's of kort geroosterde sesamzaadjes.



Bron: Janny van der Heijden.