Penne met Knoflooksaus

Misschien vind je zes knoflooktenen erg veel, maar dat valt mee. Dan heeft de saus een echte knoflooksmaak. De knoflook wel even goed aanfruiten op laag vuur, zonder dat de knoflook verkleurt.
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • 120 gram penne
  • 6 teentjes knoflook
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 125 ml. melk
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • citroensap
  • 10 gram peterselie

Bereiding


  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  • Voeg een scheutje olie toe en roer goed door.

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.

  • Bak de blokjes kipfilet op hoog vuur rondom knapperig en bruin. Haal uit de pan en zet afgedekt weg.

  • Hak de teentjes knoflook fijn.

  • Smelt de boter in een sauspan of steelpan.

  • Fruit de knoflook met de andere helft van de Italiaanse kruiden minimaal 2 minuten aan op laag vuur.

  • Bak de bloem al roerend 2 à 3 minuten zachtjes mee.

  • Los het halve kippenbouillonblokje op in 100 milliliter water. Voeg de melk eraan toe.

  • Giet het bij de boter en bloem in de pan en breng de saus al roerend aan de kook.

  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de saus.

  • Laat de saus zachtjes pruttelen tot de Parmezaanse kaas gesmolten is.

  • Proef de saus en maak op smaak met peper, zout en citroensap.

  • Hak de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de saus.

  • Meng de penne en kip let door de saus.

  • Warm alles goed door en bestrooi met de rest van de peterselie.



Tips en tricks




  • Wil je de Parmezaanse kaas vervangen door een andere kaassoort? Kies dan het liefst voor een kaas met wat pit.

  • We raden je wel aan om de knoflook echt even goed aan te fruiten in de boter.

  • Gewoon op laag vuur, zonder dat de knoflook verkleurt. Maar laat het wel een paar minuutjes pruttelen. Dan haal je het scherpe kantje van de knoflook af en het zoete komt juist meer naar boven. Heerlijk!

  • Zorg ervoor dat je het gerecht na bereiding meteen kunt opdienen, zodat je het goed heet serveert. De saus stolt namelijk vrij snel als hij afkoelt.

  • Door wat citroensap toe te voegen krijg je naast het romige ook een lekkere frisse smaak.



Bron: Project Gezond