Pasteitje met Kipragout

Altijd lekker zo'n pasteitje, een heerlijk gekruid warm voorgerecht.
Voorgerecht
0/5
6
30 min. + 8 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 2 scharrelkippenpoten
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 1 el. Vadouvan (specerijenmix)
  • 125 ml. verse slagroom
  • 6 bladerdeegbakjes
  • paar sprietjes bieslook

Bereiding


  • Doe kippenpoten en bouillontabletten met 1 liter water in een pan en breng aan de kook.

  • Laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken.

  • Neem poten uit bouillon en laat 30 minuten afkoelen. Bewaar bouillon!

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

  • Snijd champignons in plakjes.

  • Verhit helft van boter in een koekenpan en bak champignons 6 minuten op hoog vuur.

  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Verwijder vel van kippenpoten.

  • Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes.

  • Verhit rest van boter in een pan en voeg al roerend bloem toe. (roux)

  • Voeg Vadouvan toe en laat roux op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Roer regelmatig.

  • Voeg 375 ml van afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux.

  • Laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.

  • Voeg kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Laat eventueel inkoken op laag vuur als ragout te dun is.

  • Bak ragoutbakjes in 8 minuten af in de oven.

  • Schep ragout in de bakjes en knip bieslook erover.



Tip: Je kunt de ragout 3 dagen van te voren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Verwarm al roerend op laag vuur.

 



Bron: AH Allerhande