Pasteitje met Kipragout
Altijd lekker zo'n pasteitje, een heerlijk gekruid warm voorgerecht.
Voorgerecht
0/5
6
30 min.
+ 8 min. wachten
+ 8 min. wachten
Ingrediƫnten
- 2 scharrelkippenpoten
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 gram kastanjechampignons
- 50 gram roomboter
- 25 gram tarwebloem
- 1 el. Vadouvan (specerijenmix)
- 125 ml. verse slagroom
- 6 bladerdeegbakjes
- paar sprietjes bieslook
Bereiding
- Doe kippenpoten en bouillontabletten met 1 liter water in een pan en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken.
- Neem poten uit bouillon en laat 30 minuten afkoelen. Bewaar bouillon!
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
- Snijd champignons in plakjes.
- Verhit helft van boter in een koekenpan en bak champignons 6 minuten op hoog vuur.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwijder vel van kippenpoten.
- Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes.
- Verhit rest van boter in een pan en voeg al roerend bloem toe. (roux)
- Voeg Vadouvan toe en laat roux op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Roer regelmatig.
- Voeg 375 ml van afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux.
- Laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.
- Voeg kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Laat eventueel inkoken op laag vuur als ragout te dun is.
- Bak ragoutbakjes in 8 minuten af in de oven.
- Schep ragout in de bakjes en knip bieslook erover.
Tip: Je kunt de ragout 3 dagen van te voren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm al roerend op laag vuur.
Bron: AH Allerhande