Pasta - Pesto Salade

Nu het warm weer is eten we graag een pastasalade. Deze salade is lekker koud als hoofdgerecht, of als bijgerecht bij de barbecue.
Hoofdgerecht
0/5
2
25 min.

Ingrediƫnten

  • 175 gr pasta
  • zongedroogde tomaatjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella of een zak kleine bolletjes
  • pijnboompitten
  • verse basilicum
  • handje rucola
  • 3 el pesto
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl citroensap
  • snuf peper en zout

Bereiding


  • Begin met het koken van de pasta. Doe dit volgens de instructies op de verpakking.

  • Snijd de mozzarella en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. 

  • Halveer de cherry tomaatjes en snijd de wat grotere exemplaren in vieren. 

  • Zelf snijd ik de rucola iets fijner voor een iets fijner 'mondgevoel'.

  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie.

  • Als de pasta gaar is, giet je water af en spoel je de pasta na met koud water.

  • Meng in een schaal de pesto, mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap en zout en peper.

  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en doe wat gescheurde verse blaadjes basilicum erbij, 

  • Nog een snufje peper eroverheen en de pasta pesto salade kan op tafel.



Naar eigen smaak kun je nog wat geraspte parmezaanse kaas toevoegen, wat gebakken spekjes

kipfilet of bijvoorbeeld wat extra groente zoals gegrilde courgette of aubergine.





Tip: Serveer je dit gerecht als maaltijdsalade, dan heb je genoeg voor twee personen. 

Ga je de salade als bijgerecht serveren, dan heb je genoeg voor zeker vier personen.



 



Bron: lekkerensimpel.com