Pasta ovenschotel met Bloemkool

Pasta en bloemkool, een verrassend lekkere combinatie!
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min. + 15 min. wachten

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 1 kleine ui
  • halve bloemkool
  • 100 gram spek- of hamreepjes
  • 100 ml. crème fraîche
  • handje geraspte kaas
  • 125 gram prei
  • 1 tl. kerrie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • snufje zout en peper

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze.

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook 8-10 minuten.

  • Snijd ui, rode peper en prei in stukjes

  • Giet een scheutje olie in de pan en bak ui met rode peper, prei, kerrie- en paprikapoeder circa 5 minuten aan,

  • Voeg ham- of spekreepjes toe en bak een paar minuten mee.

  • Voeg crème fraîche en handje kaas toe.

  • Even doorroeren en klaar!

  • Voeg pasta, bloemkool en eventueel peper en zout toe.

  • Meng pasta, bloemkool en groentenmengsel goed door elkaar.

  • Schep in een ingevette ovenschaal.

  • Verdeel nog een beetje kaas erover en zet de schaal circa 15 minuten in de oven totdat de kaas       gesmolten is.



Eet smakelijk!



Bron: Lekker en Simpel