Noedelsoep met kipfiletplakjes

Dit is het ideale gerecht voor een superdrukke avond. Heel eenvoudig te maken en écht snel klaar.
Hoofdgerecht
4/5
4
15 min.

Ingrediënten

  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 225 g gebroken sperziebonen
  • 125 g Chinese eiermie (pakje 250 g)
  • 150 g gerookte kipfiletplakjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal

Bereiding

Doe de bouillontabletten met 1,5 liter water in een grote pan. Breng aan de kook.



Snijd ondertussen de knoflook fijn en de champignons in plakjes. SNijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes. Voeg de knoflook, champignons, courgette en sperziebonen toe aan de bouillon en kook 1 minuut mee.



Breek de eiermie in stukjes en voeg toe. Laat 4 minuten koken op laag vuur. Trek de mie na 1 minuut los met een vork.



Warm de kipfilet 1 minuut mee. Breng de soep op smaak met de sojasaus en sambal. 



Bron: Allerhande