Minestrone met Garnalen
Deze klassieke Italiaanse soep is goed gevuld met groenten, bonen en pasta. De garnalen maken 'm helemaal af.
Voorgerecht
3/5
8
35 min.
Ingrediƫnten
- 1 rode ui
- 1 winterpeen
- 200 g sperziebonen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree (140 g)
- 3 visbouillontabletten
- 1 blik cannellinibonen (400 g)
- 200 g pasta per zuppa conchigliette (gewoon pastaschelpjes dus, zak Ć 250 g Grand' Italia)
- 300 g spinazie
- 500 g rauwe en gepelde garnalen (diepvries)
- 1 bakje dille (15 g)
Bereiding
- Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1x1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
- Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 minuten gaar op middelhoog vuur.
- Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.
Bron: Allerhande