Minestrone met Garnalen

Deze klassieke Italiaanse soep is goed gevuld met groenten, bonen en pasta. De garnalen maken 'm helemaal af.
Voorgerecht
3/5
8
35 min.

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui
  • 1 winterpeen
  • 200 g sperziebonen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (140 g)
  • 3 visbouillontabletten
  • 1 blik cannellinibonen (400 g)
  • 200 g pasta per zuppa conchigliette (gewoon pastaschelpjes dus, zak Ć  250 g Grand' Italia)
  • 300 g spinazie
  • 500 g rauwe en gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 bakje dille (15 g)

Bereiding


  1. Snijd de ui in halve ringen, de peen in blokjes van 1x1 cm (brunoise) en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

  2. Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui, peen, sperziebonen en tomatenpuree 5 minuten op middelhoog vuur.

  3. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg als de soep kookt de bonen en pasta toe. Kook in 10 minuten gaar op middelhoog vuur.

  4. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg ook de garnalen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep tot de garnalen roze en gaar zijn. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Schep de soep in 8 kommen en garneer met de dille.



Bron: Allerhande