Mie met Chinese roerbak, zalm en garnalen
Hoofdgerecht
3/5
4
20 min.
Ingrediƫnten
- 300 gram mie
- 2 el. sesam- of roerbakolie
- 300 gram Chinese kool, in dunne reepjes
- 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 1 thl. geperste knoflook
- 250 gram zalmfilet, in blokjes
- 150 gram roze garnalen
- 2 el. oestersaus
- 1 bos koriander, grof gehakt
Bereiding
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
- Kook de mie liever iets te kort dan iets te lang, zodat deze nog een bite houdt.
- Verhit de olie in wok of hapjespan en roerbak hierin Chinese kool, champignons en knoflook in een paar minuten beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
- Voeg zalm en garnalen toe en roerbak nog enkele minuten op hoge stand.
- Schep mie en oestersaus door de roerbak en warm nog een minuut mee.
- Schep als laatste de koriander erdoor en serveer in diepe borden.
Bron: Allerhande