Mie met Chinese roerbak, zalm en garnalen

Hoofdgerecht
3/5
4
20 min.

Ingrediƫnten

  • 300 gram mie
  • 2 el. sesam- of roerbakolie
  • 300 gram Chinese kool, in dunne reepjes
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 thl. geperste knoflook
  • 250 gram zalmfilet, in blokjes
  • 150 gram roze garnalen
  • 2 el. oestersaus
  • 1 bos koriander, grof gehakt

Bereiding


  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.

  • Kook de mie liever iets te kort dan iets te lang, zodat deze nog een bite houdt.

  • Verhit de olie in wok of hapjespan en roerbak hierin Chinese kool, champignons en knoflook in een paar minuten beetgaar. Bestrooi met zout en peper.

  • Voeg zalm en garnalen toe en roerbak nog enkele minuten op hoge stand.

  • Schep mie en oestersaus door de roerbak en warm nog een minuut mee.

  • Schep als laatste de koriander erdoor en serveer in diepe borden.



Bron: Allerhande