Mega Hamburger

Stoere hamburger met wereldberoemde Worcestershire Sauce Lea & Perrins. Deze versterkt de vlezige grillsmaak. Een paar druppels bij gebakken uien en even meewarmen!
Hoofdgerecht
0/5
4
35 min. + 60 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 500 gram grofgemalen rundergehakt
  • 1 ui, ragfijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el. tomatenketchup
  • 10 druppels Worcestershire Sauce
  • 1 thl. rozemarijn, fijngehakt
  • mespunt cayennepeper
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el. olijfolie
  • voor het garnituur:
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 20 gram boter
  • mayonaise en ketchup
  • 8 blaadjes kropsla
  • 1 grote tomaat in dunne plakjes
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaad
  • 4 dunne plakjes augurk (naar keuze)

Bereiding


  • Vermeng rundergehakt met gesnipperde ui, knoflook, ketchup, worcesterhire sauce, cayennepeper, rozemarijn, peper en zout en kneed goed door.

  • Laat ijskoud worden in koelkast.

  • Vorm met koele hand 4 ronde platte schijven. Niet dikker dan zo”n 2½ cm. Nog beter: gebruik een metalen ring en druk de hamburgers hierin. Flink aandrukken.

  • Wrijf in met olijfolie.

  • Bak uienringen in hete boter in koekenpan. Kruid met peper en zout en paar druppels Worcestershire sauce.

  • Snijd broodjes open, leg ze even onder hete grill in oven.

  • Bak hamburgers in hete grillpan of in koekenpan met paar druppels olie. Zorg dat ze lekker aanschroeien, druk even flink aan met spatel. Van binnen mag hij nog een beetje rood zijn.

  • Besmeer broodjes met mayo en ketchup.

  • Beleg met sla, hamburger tomaat, gebakken uiringen en augurk.

  • Sluit broodjes en serveer met servet, want zo’n broodje kan behoorlijk druipen als je erin hapt.



Lekker met glas stevige rode wijn, Californische Zinfandel of Australische Shiraz. Of met een beker cola.



tip : 

Leg voor cheeseburger tijdens de laatste minuut van het grillen plakje kaas op hamburger. Dek pan af met spatdeksel.

Ook erg lekker op vers afgebakken ciabattabroodjes.



Bron: de Stentor, door Puck Kerkhoven.