Mediterrane Kiprolletjes
Lekker met pasta en een groene salade.
Hoofdgerecht
0/5
6
15 min.
+ 25 min. wachten
+ 25 min. wachten
Ingrediënten
- 6 kipdijlapjes {ontbeende kippendijen)
- 6 ronde plakjes pancetta
- 250 gram kerstomaatjes, liefst rood en geel
- 100 gram lekkere zwarte olijven
- paar takjes tijm
- marinade:
- ½ bosje peterselie
- 1 flinke sjalot
- 1 knoflookteen
- sap van een ½ citroen
- scheut olijfolie
- zout en peper uit de molen
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Pureer de ingredienten van de marinade met de staafmixer of keukenmachine tot een dikke prut
- Smeer er de kip mee in.
- Rol de stukjes kip op en wikkel om elk een plakje pancetta.
- Leg in een ingevette braadslee.
- Strooi de kerstomaatjes en olijven eromheen.
- Besprenkel het geheel lichtjes met wat olijfolie en bestrooi met de tijm
- Zet 25 minuten in de oven.
Bron: Gezond Eten Magazine