Marokkaans kikkererwtenstoofpotje

Hoofdgerecht
3/5
4
25 min.

Ingrediƫnten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 el. olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 chorizoworst, in blokjes
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 150 gram champignons, in schijfjes
  • 400 gram kikkererwten (blik, uitgelekt en afgespoeld)
  • 200 gram passata
  • 400 gram spinazie (diepvries)
  • 1 thl. ras el hanout

Bereiding


  • Bereid zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verwarm ondertussen olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur.

  • Bak ui en chorizo 3-4 minuten in koekenpan.

  • Voeg rundergehakt toe en bak ca. 5 minuten tot vlees bruin is.

  • Voeg champignons, kikkererwten, passata, spinazie en  ras el hanout toe aan gehakt en roer door elkaar.

  • Laat ca. 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer af en toe door.

  • Serveer het stoofpotje met de zilvervliesrijst en breng op smaak met zout, peper en eventueel verse peterselie



Bron: Allerhande