Marokkaans kikkererwtenstoofpotje
Hoofdgerecht
3/5
4
25 min.
Ingrediƫnten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 el. olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 chorizoworst, in blokjes
- 400 gram mager rundergehakt
- 150 gram champignons, in schijfjes
- 400 gram kikkererwten (blik, uitgelekt en afgespoeld)
- 200 gram passata
- 400 gram spinazie (diepvries)
- 1 thl. ras el hanout
Bereiding
- Bereid zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm ondertussen olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak ui en chorizo 3-4 minuten in koekenpan.
- Voeg rundergehakt toe en bak ca. 5 minuten tot vlees bruin is.
- Voeg champignons, kikkererwten, passata, spinazie en ras el hanout toe aan gehakt en roer door elkaar.
- Laat ca. 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
- Serveer het stoofpotje met de zilvervliesrijst en breng op smaak met zout, peper en eventueel verse peterselie
Bron: Allerhande