Makkelijke mosterdsoep
Mosterdsoep is snel en makkelijk te maken.
Voorgerecht
4/5
4
30 min.
Ingrediƫnten
- 2-3 kleine preien, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 40 gr. boter
- 1-2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 liter kippenbouillon
- 3 eetlepels slagroom
- zout, peper
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen
- 4 plakken rauwe ham
Bereiding
- Bak de prei en knoflook 5 à 6 minuten in de boter. Roer de Dijon mosterd erdoor en schenk de bouillon erbij.
- Laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken. Pureer de soep en breng samen met de slagroom opnieuw aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper en roer er voor het serveren nog een grove mosterd door.
- Bestrooi met selderij.
- Bak de plakken ham krokant in een droge koekenpan en serveer ze bij de soep.
Bron: Libelle 43-37