Makkelijke mosterdsoep

Mosterdsoep is snel en makkelijk te maken.
Voorgerecht
4/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 2-3 kleine preien, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 40 gr. boter
  • 1-2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels slagroom
  • zout, peper
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen
  • 4 plakken rauwe ham

Bereiding


  1. Bak de prei en knoflook 5 à 6 minuten in de boter. Roer de Dijon mosterd erdoor en schenk de bouillon erbij.

  2. Laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken. Pureer de soep en breng samen met de slagroom opnieuw aan de kook.

  3. Breng op smaak met zout en peper en roer er voor het serveren nog een grove mosterd door.

  4. Bestrooi met selderij.

  5. Bak de plakken ham krokant in een droge koekenpan en serveer ze bij de soep.



Bron: Libelle 43-37